Εκτός ορίων – Ιδιωτική υπόθεση…

 


«Ιδιωτική υπόθεση» χαρακτήρισε ο «πρώτος πολίτης» την ιστορία με τα sms που φεύγανε με ομαδική αποστολή την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Το περιεχόμενο, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν άκρως προσβλητικό έως υβριστικό για τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής παράταξης ο οποίος εκείνη τη στιγμή είχε το λόγο και μιλούσε.

Την πρώτη φορά που έγινε η καταγγελία, έπεσε βαριά αμηχανία και το θέμα πέρασε στο «θα δούμε»…

Ύστερα επανήλθε και πέρασε πάλι στο «θα δούμε». Απλή τεχνική που την ξέρουν και τα πρωτάκια όταν θέλουν να ξεφουσκώσουν ένα ζήτημα…

Μέχρι που ο καταγγέλλων επανήλθε και πάλι στην τελευταία συνεδρίαση, οπότε – μιας που το θέμα έγινε «σούπα» - ανέλαβε ο «πρώτος» να «καθαρίσει» μια και καλή..

Φως φανάρι ότι προηγήθηκε αρκετό φροντιστήριο και σχετικός συντονισμός.

Ο τέως αντιδήμαρχος («φιλέτα μαρμάρου») έκανε μία από τις επιδείξεις «υπεράνω», από αυτές που συνηθίζει για να θυμίζει τα ταξίδια στη Γαλλία και την «κουλτούρα» που πήρε από εκεί…

Εντάξει, μην το κάνουμε και μεσημεριανάδικο το «μαγαζί»… Δεν θα ασχολούμαστε τώρα με κουτσομπολιά…

Μετά έπιασε δουλειά το καλό παιδί της Χαρούλας, που σαν υπάκουο και μελετηρό παιδί κάτι έμαθε από τέτοια κόλπα…

«Είναι ιδιωτική υπόθεση» αποφάνθηκε με υφάκι που δεν σήκωνε αντίρρηση.

Δεν ξέρω αν αυτά τα σκέφτεται μόνος του ή έχει και κάποιους σοφούς συμβουλάτορες..

Αν τα σκέφτεται από μόνος του, είναι καιρός να αντιληφθεί κάποια πράγματα, όσο είναι καιρός.

Αν του τα λένε οι συμβουλάτορες, μάλλον πρέπει να κάνει μια νέα αξιολόγηση..

«Ιδιωτικό» αγαπητέ μου, είναι στο σπίτι σου. Τα δημόσια πρόσωπα, οι δημοτικοί σύμβουλοι εν προκειμένω, δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την απαίτηση περί «ιδιωτικότητας» κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε δημόσιο χώρο (που τον πληρώνει ο κοσμάκης) και δημόσια συνεδρίαση στην οποία έχει δικαίωμα να  την παρακολουθεί (και να κρίνει) ο κάθε πολίτης, τα «ιδιωτικά» είναι αφελείς και προκλητικές προφάσεις.

Όμως δεν είναι πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει το δάχτυλο, ασφαλής και σίγουρη κρυψώνα.

Και αυτό δεν έχει σχέση με τους προβάλλοντες τέτοιες αφελείς προφάσεις. Έχει να κάνει με την παροιμιώδη αδυναμία της (εναπομείνασας) αντιπολίτευσης να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της. Έχει να κάνει με την παροιμιώδη ανικανότητα της αντιπολίτευσης να επιτελέσει το ρόλο της που είναι ο έλεγχος της διοίκησης.

Μέχρι να το καταφέρει αυτό – αν ποτέ το καταφέρει – θα ακούγονται κάθε λογής ανοησίες με τον πιο σοβαροφανή τρόπο και εμείς οι κοινοί θνητοί θα αναρωτιόμαστε μήπως μας ψεκάζουν κάθε φορά που έχουμε εκλογές…  

Να είστε πάντα καλά…

Τα ξαναλέμε συντόμως…

Δ. Καρολίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ