Ορθώς για τουριστικά, ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά υπάρχουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν ανάγκη στήριξης

 

Πρωτοβουλία για τη μείωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων ανέλαβε ο Ημαθιώτης υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Και πολύ καλά έκανε.

Και πολύ σωστά η κυβέρνηση αφουγκράστηκε το πρόβλημα και ξεκίνησε τη διαδικασία «καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης»…

Μόνο που η απόφαση αυτή εγείρει ζητήματα ισότιμης αντιμετώπισης των άλλων επαγγελματικών κλάδων. Και δεν εννοώ ότι δεν έπρεπε ξεκινήσει αυτή η διαδικασία… Το ακριβώς αντίθετο λέω…

Πρέπει να επεκταθεί και στους άλλους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται πλέον στα τάρταρα και φως δεν φαίνεται ούτε στο πιο απόμακρο βάθος του τούνελ.

Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι δεν λαμβάνουν το ευεργέτημα τυχαία…

Εδώ και καιρό οι τουριστικοί πράκτορες έθεταν επιτακτικά το πρόβλημά τους και ακόμη πιο επιτακτικά ζητούσαν λύσεις.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε μια πανελλαδική τηλεδιάσκεψη, η οποία, απ’ ό,τι είδα έγινε με πρωτοβουλία του Ημαθιώτη τουριστικού πράκτορα που τελευταία δοκιμάζει τις ικανότητές του και στον χώρο της ενημέρωσης.

Ο ίδιος με καθημερινές αναφορές, «σηκώνει» το πρόβλημα και σίγουρα δεν το κάνει μόνο μέσω σχόλιων στο fb.

Οι δυο Απόστολοι, ο Βεσυρόπουλος και ο Εμμανουηλίδης ήταν συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο, στο ψηφοδέλτιο της Ν. Δημοκρατίας, στις εκλογές του 2015.

Εκ των πραγμάτων η μεταξύ τους επικοινωνία έχει πολύ πιο εύκολους διαύλους.

Σίγουρα και αυτός ο παράγοντας – η προσωπική μεταξύ τους σχέση – έπαιξε το ρόλο της…

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια.

Τώρα περιμένουμε τη διεύρυνση των μέτρων. Πολύ σωστή ο κ. Βεσυρόπουλος έσκυψε πάνω από το πρόβλημα των τουριστικών λεωφορείων και έδωσε λύση. Και επίσης σωστά έσκυψε πάνω από το πρόβλημα και των άλλων πυλώνων της χερσαίας συγκοινωνίας.

Περιμένουμε τώρα κάτι ανάλογο και για άλλους κλάδους… Επιβάλλεται…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ