Φτωχότερο το Σέλι – «Έφυγε» ο Γιάννης Καραφώλας

 

Ο Γιάννης Καραφώλας, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη φιλοξενία και τις νοστιμιές της βλάχικης κουζίνας, ταξιδεύει πλέον στις κορφές του Βερμίου.

Το όνομα «Καραφώλας» ήταν σχεδόν συνώνυμο με το Σέλι. Για πάνω από μισό αιώνα η ταβέρνα του Καραφώλα ήταν σημείο αναφοράς, «τοπόσημο» της περιοχής.

Φούρνος και ταβέρνα όπως ξεκίνησε, ήταν το κέντρο απαραίτητων εφοδίων των κατοίκων, των περαστικών και των εποχιακά παροικούντων τις πλαγιές του Βερμίου, κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα τόπος κοινωνικής συνάθροισης και γλεντιού.

Ορεσίβιος, άνθρωπος «παλιάς κοπής», αγωνιστής της ζωής και φίλος.

Στη μαστοριά στα ψητά και στη λειτουργία της ταβέρνας τον διαδέχτηκαν τα άξια παιδιά του. Ο ίδιος έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, «φρουρός» του Σελίου.

Τώρα ταξιδεύει αφήνοντας πίσω του μια παρακαταθήκη που μόνο οι άξιοι μπορούν

Ας είναι έλαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Έφυγες και εσύ ο τελευταίος μοικανος του αγαπημένου μας χωριού !!!! Ο άνθρωπος του βουνού που τόσα χρόνια ήσουν εκεί φύλακας πιστός στα πιστεύω σου και στης αρχές σου .. . Μεγαλώσαμε μαζί σου εκεί στην αυλή της ταβέρνας του Kαραφολα ,όπου τα καλοκαίρια κάθε μέρα ήταν ένα πανηγύρι ,με τραγούδια αλλά και με πολλά μασλατια από τους μεγαλύτερους και γηρεοτερους του χωριού ... Τώρα που ήρθε η ώρα του στέρνου αντιου με βαριά καρδιά σε χαιρεταμε όλοι εμείς οι πιτσιρικάδες της εποχής μας ... Καλό ταξίδι μπάρμπα Γιάννη ,και να είσαι συγουρος ότι όλοι εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί όταν θα τρώμε μια μπουκιά ψωμί θα σε σκεφτομαστε πάντα !!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ