Η Ημαθία στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» - Σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ

 

Σε αυστηρό lockdown μπαίνει από αύριο η χώρα μετά τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Ημαθία ανήκει στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» και από αύριο Πέμπτη από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Σχολεία: Βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Αυξημένοι οι έλεγχοι στις γειτονιές

Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. 

Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Για τα SMS 

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ