Λέκκας: «Έκπληξη» ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ- Φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε άγνωστος κλάδος του ρήγματος

 

Ο νέος πολύ ισχυρός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα εξέπληξε τους σεισμολόγους, παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας λίγα λεπτά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, ο καθηγητής επεσήμανε πως φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε ένας κλάδος του ρήγματος, που ήταν άγνωστος έως τώρα.

«Πραγματικά ήταν μια έκπληξη για εμάς», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας. «Είναι ένας σεισμός που έχει επίκεντρο βόρεια του επικέντρου του σεισμού των 6 βαθμών, σε απόσταση 15 χιλιόμετρα βόρεια του Μεσοχωρίου», συμπλήρωσε.

«Ουσιαστικά, από ό,τι συνειδητοποιούμε, ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το ρήγμα σταματούσε στο Μεσοχώρι και δεν υπήρχε χαρτογραφημένο ρήγμα βόρεια του χωριού.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο κλάδο, που το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές, από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 βαθμών», σημείωσε ο καθηγητής.

Η δόνηση των 5,9 Ρίχτερ μπορεί να χαρακτηριστεί μετασεισμός, δήλωσε, αλλά «πρέπει να δούμε και την εξέλιξη τις επόμενες ώρες, προκειμένου να δούμε αν ενεργοποιείται ένας άλλος νέος κλάδος ή αν παραμένουμε στον παλιό που δίνει μετασεισμούς».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής τόνισε ότι οπωσδήποτε δεν πρέπει να διαμένουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, αναφερόμενος στη Λάρισα- όπου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ- επεσήμανε ότι το επίκεντρο απομακρύνεται από την πόλη και δεν υπάρχει κανένα θέμα για αυτή.

 


www.lifo.gr

Πηγή φωτό EUROKINISSI

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ