Βέλγιο: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της Λιέγης

 

Διαδήλωση «Black lives matter» διοργανώθηκε στη Λιέγη έπειτα από την σύλληψη γυναίκας με καταγωγή από το Κονγκό, την Δευτέρα, η οποία αφού συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό. 
 
Η αστυνομία της Λιέγης αρνείται τις κατηγορίες και σύμφωνα με την εκπρόσωπο, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών ενώθηκε με το σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών και στην συνέχεια «διαχωρίσθηκε για να πάει να σπάσει το κέντρο της πόλης».
 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 200 άτομα πέταξαν πέτρες στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Λιέγης και σε αστυνομικά αυτοκίνητα, δήλωσε η εκπρόσωπος.
 
Ενας μοτοσικλετιστής της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και ρίχτηκε στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι και άλλοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.
 
«Εχουμε να κάνουμε με διακόσιους νέους, ταραξίες, που κινούνται πολύ γρήγορα και λεηλατούν τα καταστήματα. Εσπασαν ένα McDonald», δήλωσε η εκπρόσωπος.
 
Ενισχύσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας εστάλησαν στην Λιέγη, καθώς και κανόνια νερού. Οι κάτοικοι εκλήθησαν να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.
 
 
 
 
www.cnn.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ