Υπό αίρεση η ειδική συνεδρίαση – «Στον αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Βέροιας;

Υπό αίρεση τίθεται η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου κατά την οποία ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με όσα είπε και κατά τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, δεν υπήρξε πρόσκληση προς τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, κάτι που δεν αποτελεί τυπική, αλλά εξαιρετικά ουσιαστική παράλειψη.

Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων έχουν δικαίωμα ψήφου σε ό,τι αφορά ζητήματα και κωδικούς που αναφέρονται στις περιοχές δικής τους ευθύνης, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ουσιαστική παρέμβαση στην τελική απόφαση.

Ήδη από την πλευρά της παράταξης Παυλίδη εκφράστηκε η πρόθεση προσφυγής, όχι μόνο για την μη πρόσκληση των προέδρων, αλλά και για τη στάση που κράτησε το προεδρείο έναντι της πρότασης που επιχειρήθηκε να κατατεθεί για τον προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα ζητήματα εγείρονται και από την πλευρά της παράταξης Μαρκούλη η οποία επίσης κατέθεσε αυτοτελή πρόταση για τον προϋπολογισμό. Τα ζητήματα αφορούν τον τρόπο υποβολής των προτάσεων της διοίκησης, αλλά κυρίως τα παρεχόμενα στοιχεία από την αρχική εισήγηση.

Με την υποβολή προσφυγής, στο ενδεχόμενο να γίνει αυτή αποδεκτή, δρομολογούνται καταστάσεις πολύ δυσάρεστες για το δήμο, με ευθύνη του τρόπου που επιμένει να ασκεί τα καθήκοντά της αιρετή διοίκηση.

Η διπαραταξιακή διοίκηση του Δήμου Βέροιας δείχνει να έχει μια πολύ ιδιαίτερη αντίληψη των υποχρεώσεών της και δεν αποκλείεται να βρεθεί προ εκπλήξεων…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ