Βέροια: Εντοπίστηκε το Γαλλικό θησαυροφυλάκιο – Αμύθητο ποσό σε χρυσά νομίσματα και ράβδους χρυσού – θα διανεμηθεί στους πολίτες από το 2023

 

Το περίφημο θησαυροφυλάκιο του Γαλλικού στρατού, από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, το οποίο υπήρξε για πάνω από έναν αιώνα το όνειρο των απανταχού ερευνητών, εντοπίστηκε τελικά!!!

Σύμφωνα με τους θρύλους της εποχής, επρόκειτο για ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο είχε διαμορφωθεί σε λαξευμένο βράχο, έτσι ώστε να είναι απόρθητο και ασφαλές ακόμη και σε εκρήξεις βομβών.

Η μάλλον βιαστική αποχώρηση του Γαλλικού στρατού ήταν η αιτία να μείνει σε μυστική περιοχή της Βέροιας το τεράστιο σε όγκο και βάρος θησαυροφυλάκιο, το οποίο περιέχει χρυσά νομίσματα και ράβδους χρυσού.

Η αποχώρηση είχε τότε τον χαρακτήρα του προσωρινού και εθεωρείτο σχεδόν βέβαιη η επάνοδος οπότε θα γινόταν και ο σχεδιασμός  της μεταφοράς ενός τόσο μεγάλου φορτίου.

Όμως τόσο οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά κυρίως οι καιρικές συνθήκες διαμόρφωσαν άλλες καταστάσεις.

Η πλημμύρα που σημειώθηκε μερικά χρόνια αργότερα άλλαξε σε σημαντικό βαθμό τη μορφολογία της κοίτης του Τριποτάμου και τα υλικά που παρέσυρε και μετέφερε το νερό ήταν σε τέτοια ποσότητα που ήταν αδύνατο να γίνει αναγνώριση της προηγούμενης κατάστασης.

Κάθε προσπάθεια κρίθηκε μάταια και εγκαταλείφτηκε, μέχρι που το περίφημο θησαυροφυλάκιο ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία. Όπως επίσης και το μυστικό της ανακάλυψής του αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία…

Συγκεκριμένα το θησαυροφυλάκιο βρίσκεται στην κοίτη του Τριποτάμου σε μια σπηλαιώδη εσοχή και αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες θεμελίωσης της γέφυρας Κούσιου!!!

Αυτός ήταν άλλωστε ο ένας και μοναδικός λόγος της καθυστέρησης του έργου και όχι οι κακοήθειες που γράφανε συνεχώς ορισμένοι…

Η τέως δήμαρχος που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή, έκρινε ότι η χρησιμότητα του έργου της κατασκευής της γέφυρας είναι μεγαλύτερης σημασίας (πολύ σωστά) από το Γαλλικό θησαυροφυλάκιο και διέταξε τη συνέχιση των εργασιών…

Το μυστικό – όπως συμβαίνει με όλα τα μυστικά – μεταδόθηκε με άκρα μυστικότητα στον «διάδοχο» δήμαρχο Βέροιας, ο οποίος ορκίστηκε να μην αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό παρά μόνο σε έναν άνθρωπο… Γι’ αυτό άλλωστε και παρέστη στην εκδήλωση-τελετή του Σώρρα…

Μετά την ολοκλήρωση της γέφυρας και τα εγκαίνια που έγιναν το καλοκαίρι, πλέον παρέλκουν οι λόγοι ύπαρξης μυστικού.

Οι εργασίες ανασκαφής  θα αρχίσουν άμεσα, αλλά λόγω του βαθμού δυσκολίας, θα διαρκέσουν αρκετό καιρό. Αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2023, οπότε θα ξεκινήσει και η διανομή του τεράστιου θησαυρού στους πολίτες…!!!

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ-βόμβα έρχεται να δώσει απάντηση στους μηδενιστές, αρνητές, ισοπεδωτές, απαξιωτές, τιποτολάγνους, μηδενοκεντρικούς, γραφικούς, εμπαθείς, κακότροπους, κακόβουλους, διαπλεκόμενους, σκοταδόψυχους, και μελανοηθείς αρνητές του έργου της τοπικής Αρχής.

Εν Βεροία 1 Απριλίου 2021

,

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ