Ξεχάστε τα Ελληνικά που ξέρατε!!! Στη Βέροια γράφουν νέο «Μπαμπινιώτη»…

 

Κατανοώ ότι είναι αναγκαία η βοήθεια ενός ερμηνευτικού λεξικού για λέξεις και έννοιες σύνθετες και δυσνόητες. Είναι τεράστιος ο πλούτος της Ελληνικής γλώσσας, τόσος που ομολογώ ότι ως κοινός θνητός για την κατανόηση κάποιων λέξεων προσέτρεξα να ζητήσω την αρωγή του «Μπαμπινιώτη».

Αλλά για απλές, καθημερινές λέξεις με πρόδηλη, σαφέστατη και κοινά αντιληπτή έννοια και νόημα, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήμουν μέχρι και «ύποπτος» ηθελημένης παρανόησης…

Αυτό το «κάλλος» της ανακοίνωσης του Δήμου Βέροιας για τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος των «τουριστικών προϊόντων», ομολογώ ότι με ξεπερνάει.

Φαντάζομαι ότι ξεπερνάει τον κάθε στοιχειωδώς γνωρίζοντα την Ελληνική γλώσσα, αφού τον κατατάσσει στην κατηγορία των ανόητων…

Ο αρμόδιος περί του τουρισμού, αντιδήμαρχος εμφανίστηκε περιχαρής εν μέσω αγρού και ανθισμένων ροδακινέων και ερωτηθείς εάν υπήρξαν προβλήματα στην περιοχή, απάντησε αρνητικά.

Προφανώς δεν χρειάζεται «Μπαμπινιώτης» για να γίνουν κατανοητά τα όσα είπε ο διακατεχόμενος από εμφανές τρακ, αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Έλα όμως που με την απάντηση που έδωσε, όχι μόνο «άδειασε», αλλά εξέθεσε ανεπανόρθωτα αγροτικούς συλλόγους, βουλευτές, όπως και τον ίδιο τον Δήμο Βέροιας που την επαύριον της τελευταίας θεομηνίας έσπευσαν να παρουσιάσουν με τα μελανότερα χρώματα την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή, ζητώντας άμεση καταγραφή και αποζημίωση!!!

Ουσιαστικά ο αρμόδιος για τον Τουρισμό αντιδήμαρχος, στην προσπάθειά του να αναδείξει την ειδυλλιακή εικόνα  του κάμπου που διαρκεί ένα 20ήμερο περίπου, προσπέρασε το γεγονός ότι οι ροδακινιές δεν είναι καλλωπιστικό φυτό και ότι από την παραγωγή του ροδάκινου εξαρτάται η ζωή της περιοχής.

Κι επειδή δεν επρόκειτο για απλό «φάουλ», ο δήμος Βέροιας έσπευσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και με την γνωστή αγαρμποσύνη που διακρίνει τον πυρήνα των διοικούντων, τα έκανε ακόμη χειρότερα…

Ενώ θα μπορούσε να αποδώσει το ζήτημα που προέκυψε σε μία μάλλον άστοχη λεκτική διατύπωση, από αυτές που ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν «εν τη ρύμη του λόγου», τελικά ανακάλυψε «ηθελημένες παρανοήσεις», προφανώς από κακόβουλους κύκλους!!!

Η γνωστή τακτική και νοοτροπία του «εμείς τα κάνουμε όλα ολόσωστα και για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι»…

Έτσι η περίφημη ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας, αφού υπογραμμίζει ότι «ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού δηλώνει παρών απέναντι στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», καταλήγει λέγοντας ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των λεγομένων του Αντιδημάρχου Τουρισμού στην πρωινή εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1, στις 31 Μαρτίου 2021, οφείλεται σε ηθελημένη παρανόηση»!!!!

Και ερωτούνται οι εκδίδοντες και αποστέλλοντες την συγκεκριμένη ανακοίνωση: Ποια είναι η «παρανόηση των λεγομένων του αντιδημάρχου»;  

Είμαστε τόσο ανόητοι που δεν καταλαβαίνουμε απλά Ελληνικά; Ρωτήθηκε αν υπήρξαν προβλήματα και απάντησε αρνητικά. Χρειάζεται «Μπαμπινιώτης» για να γίνει κατανοητός αυτός ο διάλογος;

Και ποια είναι η «ηθελημένη» παρανόηση; Μήπως η εμμονική πλέον μανία με την οποία αντιμετωπίζονται ως εχθρική πράξη ακόμη και οι …τελείες;

Ποιο είναι το στοιχείο της «παρανόησης» και μάλιστα «ηθελημένης»;

Τι συμπεράσματα βγάζει ο μέσος πολίτης βλέποντας τη συνομιλία και διαβάζοντας την ανακοίνωση;

Τελικά μήπως στη Βέροια αποφάσισαν να γράψουν νέο «Μπαμπινιώτη»; Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα Ελληνικά που ξέραμε με όλα αυτά…

Αυτό είναι το βίντεο στο οποίο μίλησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού…


 

Και αυτή είναι η ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας… Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

«Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού δηλώνει παρών απέναντι στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου κατανοώντας πλήρως τα ζητήματα που προέκυψαν σε δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και βερίκοκα) τόσο κατά τη διάρκεια του παγετού από την κακοκαιρία Μήδεια, από τα μέσα προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 όσο και κατά την πρόσφατη παγωνιά της 24ης προς 25η και της 25ης προς 26η Μαρτίου 2021.

Για τις τελευταίες μάλιστα ήδη ο Δήμος Βέροιας, δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλία Τσιφλίδη, έχει επιδείξει τη δέουσα σημασία, καθώς μαζί με τις αρχές και φυσικά τον ΕΛΓΑ προχώρησαν σε επιτόπιους ελέγχους σε χωράφια της περιοχής.

Ο Δήμος Βέροιας στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και στα ζητήματα που παρατηρούνται σε κάθε εκδήλωση κακοκαιρίας και χαμηλών θερμοκρασιών, με γνώμονα πάντα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας η οποία συνδέεται άρρηκτα με την οικονομία των τοπικών νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των λεγομένων του Αντιδημάρχου Τουρισμού στην πρωινή εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1, στις 31 Μαρτίου 2021, οφείλεται σε ηθελημένη παρανόηση καθώς η θέση του Δήμου Βέροιας είναι σαφής και ξεκάθαρη απέναντι στα αγροτικά προβλήματα».(οι υπογραμμίσεις δικές μας)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ