Βέροια: Αυτή τη φορά δεν έχει ούτε τα… αρχικά των ονομάτων – Νέα «δέσμευση πίστωσης» για αμοιβή δικηγόρου!!!

 


Νέα «δέσμευση πίστωσης» με ημερομηνία 8 Απριλίου αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Και αυτή αφορά αμοιβές δικηγόρων για σύνταξη προτάσεων και παράσταση σε εκδίκαση αγωγών κατά του Δήμου Βέροιας.

Αυτή η άκρως διαφωτιστική αιτιολογία αναγράφεται στο ανηρτημένο έγγραφο, το οποίο είναι ακόμη πιο ασαφές από το προηγούμνο που δημοσιεύσαμε.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Απριλίου δημοσιεύσαμε έγγραφο του Δήμου Βέροιας πάλι για δέσμευση ποσού  και πάλι για την ίδια αιτιολογία. Σε εκείνο το έγγραφο αναφερόταν κάποιος «ΓΠ» ως ενάγων κατά του Δήμου Βέροιας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ:

Ποιος είναι ο «ΓΠ», αξιότιμοι κ.κ. του Δήμου Βέροιας;

Στο δημόσιο ερώτημα που τέθηκε, φυσικά ο Δήμος Βέροιας δεν απάντησε. Και λέμε «φυσικά δεν απάντησε», διότι ο Δήμος Βέροιας και ο δήμαρχος του απαντάει μόνο σε συγκεκριμένου τύπου ερωτήσεις και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ τα οποία υποβάλλουν τις ερωτήσεις στις οποίες δέχεται να απαντήσει ο «πρώτος πολίτης».

Μέχρι τώρα έχει διατυπωθεί σωρεία ερωτήσεων, χωρίς να δοθεί απάντηση ούτε σε μία!!!

Μάλιστα μετά το δημοσίευμα της 5ης Απριλίου υπήρξε κάποια «ταραχή» στο «κονκλάβιο» του Δήμου και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εσπευσμένη άτυπη σύσκεψη μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων.

Δεν γνωρίζουμε αν η νέα «δέσμευση πίστωσης» με τη συγκεκριμένη διατύπωση είναι εναρμονισμένη στην κατάληξη της σύσκεψης «να είμαστε πιο προσεκτικοί»…

Επισημαίνουμε ότι αιτιολογίες για πιστώσεις επειδή «κάποιος» έκανε αγωγή για «κάποιο» λόγο και «κάποιος» δικηγόρος τον οποίο όρισε «κάποιος» θα πληρωθεί για να εκπροσωπήσει το Δήμο σε «κάποια» ημερομηνία, είναι αιτιολογίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα διαφάνειας που οφείλεται να διέπει τη διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Το ότι ο Δήμαρχος Βέροιας μονίμως αρνείται να δώσει απαντήσεις σε δημόσια διατυπωμένες ερωτήσεις οι οποίες μάλιστα υποστηρίζονται με στοιχεία, είναι κάτι που τίθεται στην κρίση των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ