«Έφυγε» ο Κώστας Γκαβαϊσές – «Βασίλισσα του Βορρά», σήμερα μπορείς να κλάψεις…

 

Ειλικρινά είναι στιγμές – στιγμές σαν κι ‘αυτήν – που δεν μπορείς, δεν έχεις το κουράγιο  να πεις κάτι… 

Τι άραγε μπορείς να πεις για έναν άνθρωπο που την τελευταία φορά που τον είδες ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα… Που άνοιξε μια αγκαλιά φιλίας και αγάπης.

Χτυπημένος από την «επάρατο» πάλευε εδώ και πολύ καιρό… Κι όμως, την τελευταία φορά που ήρθε στη Βέροια δεν μπορούσε να μην έρθει στο γήπεδο… Να δει τη λατρεμένη του «Βασίλισσα»…

Ο Κώστας Γκαβαϊσές ξεκίνησε για το μακρινό ταξίδι αφήνοντας πίσω του την παρακαταθήκη του ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα της προσφοράς.

Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, ο Κώστας ήταν άνθρωπος με πραγματικά προοδευτικές ιδέες… Θα έλεγα «αριστερές ιδέες», αλλά μιάς άλλης Αριστεράς. Αυτή της ιδεολογίας, του ουμανισμού, της Δημοκρατίας, του ενεργού πολίτη που έχει γνώση, άποψη και προσφορά στα κοινά.

Στέλεχος του ενιαίου Συνασπισμού και προσωπικός φίλος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, αλλά χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες, δεν δίστασε να κάνει άλλες επιλογές στα τοπικά πράγματα τη πόλης.

Η μεγάλη αγάπη του Κώστα Γκαβαϊσέ ήταν η «Βασίλισσα του Βορρά». Αγνός φίλαθλος και άνθρωπος για τα δύσκολα, ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και όταν αυτή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μπήκε μπροστά και την κράτησε όρθια.

Έμεινε στις επάλξεις μέχρι που χτυπήθηκε ύπουλα από την «κακιά αρρώστια»… Αλλά και εκεί έδειξε πόσο λεβέντης ήταν…

Κοίταξε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα και έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος…

Ο Κώστας Γκαβαϊσές έφυγε σήμερα στα 76 του χρόνια… Μαζί του κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου και ανοίγει ένα άλλο: Η ηθική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. 

Μια ηθική διαθήκη για τις επερχόμενες γενιές που λέει ότι αυτός ο τόπος γέννησε σπουδαίους ανθρώπους. Και ένας σπουδαίος ήταν ο Κώστας Γκαβαϊσές!!!

Υποκλίνομαι στη μνήμη του.

Βαθύτατα συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ