Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” για τις δηλώσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία

 

Ήρθε είδε και απήλθε ο Πρόεδρος κ. Λυκουρέντζος στη περιοχή μας , χωρίς να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων. Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ακούσαμε τις ανέξοδες και αόριστες υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ που σε καμιά περίπτωση δεν απαντάνε στα αιτήματα των αγροτικών συλλόγων που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα μέσα από τους μαζικούς αγώνες για τις καταστροφές που έπληξαν την περιοχή μας. 

Οι δηλώσεις του προέδρου ο οποίος όπως είπε μας επιφυλάσσει  έναν «ευχάριστο αιφνιδιασμό» δε μας λέει τίποτα αφού δε δεσμεύεται σε κάτι. Κουβέντα δεν είπε στα αιτήματα των αγροτών για προκαταβολές που τόσο έχουν ανάγκη για τη συνέχιση των καλλιεργητικών φροντίδων. Ούτε για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς, ούτε για το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις είπε κάτι. 

Για τους παραπάνω λόγους οι αγρότες δεν πρέπει να « τσιμπήσουν» στις καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Λυκουρέντζου, ούτε και στις υποσχέσεις που «πέφτουν» αυτές τις μέρες από διάφορους βουλευτές και λοιπούς

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τη πάλη μας για την διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης και στήριξης του χαμένου εισοδήματος μας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ