Χωρίς αιδώ! – Β. Κορέα η Βέροια!!! – Απαγορεύεται το ρεπορτάζ και επιτρέπονται μόνο τα χειροκροτήματα!!! - «Θίχτηκαν» για τη «συναλλαγή» και υπέβαλαν κατάπτυστη μήνυση!!!

 

Με μια κατάπτυστη μήνυση που δεν θα τολμούσε να γίνει ακόμη και σε άλλες εποχές, οι «συνεταίροι» της τοπικής εξουσίας στο Δήμο Βέροιας, ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο!!!

Ο δήμαρχος Βέροιας και η εκλεγείσα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία από την επομένη των εκλογών σύρθηκε έναντι «οφιτσίων» σε συνεργάτιδα της συμπολίτευσης, υπέβαλαν μήνυση με την οποία απαγορεύουν την έκφραση κρίσεων και απόψεων επί των τοπικών καταστάσεων και εξελίξεων!!!

Ο δήμαρχος Βέροιας και η εκλεγείσα με την επίσημη στήριξη της Ν. Δημοκρατίας, κ. Μπατσαρά απαγορεύουν κάθε άλλη άποψη, εκτός από τα χειροκροτήματα, για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Βέροιας.

Λογοκρίνουν και απαγορεύουν χαρακτηρισμούς που δεν είναι αρεστοί και επιτρέπουν μόνο τις θετικές γι’ αυτούς απόψεις!!!

Χωρίς αιδώ, με ένα κείμενο εμφανώς «προσφορά», υπέβαλαν μήνυση επειδή, όπως λένε, θίγονται από τη λέξη «συναλλαγή» ως χαρακτηρισμό της συνεργασίας τους!!!

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της συνδιοίκησής τους και ενώ ο χαρακτηρισμός «συναλλαγή» χρησιμοποιήθηκε και διατυπώθηκε αμέτρητες φορές στο Δημοτικό συμβούλιο και άλλες τόσες στην τοπική κοινωνία, ο κ. Βοργιατζίδης και η κ. Μπατσαρά υπέβαλαν μήνυση επειδή όπως λένε, θίχτηκαν από ένα άρθρο του Verianet το οποίο δεν γράφει τίποτα περισσότερο από αυτά που κατ’ επανάληψη έχουν ειπωθεί στις συνεδριάσεις!!!

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Βέροιας έχει υποβάλει και άλλη μήνυση στην οποία διατείνεται ότι όποιος δεν τον θεωρεί καλό δήμαρχο τον προσβάλει ….ως οικογενειάρχη!!!!

Επίσης ο δήμαρχος Βέροιας σε σχετικά πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από τα τοπικά ΜΜΕ να «φιλτράρουν» (σ.σ δηλαδή να λογοκρίνουν) τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων!!!!

Δυστυχώς σε μια τέτοια πρωτοφανή απαίτηση που ούτε καθεστώτα άλλων εποχών εφάρμοσαν με τέτοιον τρόπο, οι αντιδράσεις όχι μόνο δεν ήταν η οφειλόμενες, αλλά λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος εμφανίστηκε να δηλώνει ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη «σοβαρών», υπονοώντας δημοσιογράφων, οι οποίοι συμφωνούν με την επιβολή λογοκρισίας!!!!

Είναι προφανές ότι καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα και ουσιαστικά ανοίγει ο ορίζοντας εκλογών, ο κ. Βοργιατζίδης ο οποίος επιθυμεί διακαώς να επανεκλεγεί, επιχειρεί να φιμώσει κάθε άλλη φωνή εκτός από αυτούς που τον χειροκροτούν και μάλιστα με κάθε τρόπο!!!

Επειδή όλα αυτά δρομολογούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και συνιστούν (το ελάχιστο) συνταγματική εκτροπή και δεν αφορούν τη σχέση ενός ΜΜΕ με την τοπική εξουσία, αλλά την προσβολή θεσμών, καλούνται οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις, οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τα μέλη των παρατάξεων των δύο μηνυτών, να σταματήσουν αυτόν τον εκτροχιασμό και να καταγγείλουν την πρωτοφανή απόπειρα που δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν ούτε καθεστώτα άλλων εποχών!!!

Πέραν της δικαστικής οδού, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε κάθε άλλο δικαιοδοτικό όργανο και εκτός Ημαθίας, καταγγέλλοντας την απόπειρα της τοπικής «δυαρχίας» να μετατρέψει το Δήμο και την τοπική κοινωνία σε Β. Κορέα!!

Δ. Καρ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ