Νάουσα: Ο απόηχος από την παρουσία της η Αγγελοπούλου στην 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος

 

Η Νάουσα έχει έναν μοναδικό τρόπο να αποτελεί πολλές φορές το επίκεντρο, πάντα με θετικό πρόσημο.

Την Κυριακή 9 Μαΐου η 199η επέτειος του Ολοκαυτώματος θα περνούσε μάλλον σαν μια σημαντική επετειακή εκδήλωση στα πλαίσια του ενδιαφέροντος εντός του νομού και ενδεχόμενης αναφοράς σε κάποια ΜΜΕ ευρύτερης εμβέλειας.

Η παρουσία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου ανέδειξε την εκδήλωση και τη Νάουσα σε πρώτο θέμα, με την ίδια την επισκέπτρια να προσφέρει αφειδώς πλουσιότατο υλικό στα ΜΜΕ.

Η επιθυμία της κ. Αγγελοπούλου να παραστεί στις εκδηλώσεις έγινε γνωστή από τον δήμαρχο Νάουσας, τον κ. Καρανικόλα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε η προετοιμασία των εκδηλώσεων με την προσθήκη του προγράμματος της επίσκεψης της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Το ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρέστη στις εκδηλώσεις της Επετείου του ολοκαυτώματος, αν μη τι άλλο, έχει πολύ σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα.

Όσοι είχαν την εμπειρία ανάλογων επισκέψεων περίμεναν ένα «σφιχτό» πρόγραμμα με προφανείς και αναμενόμενους περιορισμούς τόσο στην μετακίνηση, όσο και στην προσέγγιση.

Ο πρώτος ευχάριστος αιφνιδιασμός ήρθε με το «καλημέρα», όταν έφτασε η κ. Αγγελοπούλου. Χωρίς συνοδεία, χωρίς «περιφερειακή προστασία», χωρίς τα γνωστά απαγορευτικά, άμεση, ευδιάθετη και φιλική, σαν παλιά γνώριμη που συναντά φίλους..

Κουβέντιαζε ευχάριστα με τους γύρω της και στο τέλος έγινε ένα με τον κόσμο στις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Άψογος οικοδεσπότης πάντα ο δήμαρχος Νάουσας, ο κ. Καρανικόλας.

Η ενδυματολογική ης επιλογή ανέδειξε το δημιουργικό ταλέντο μια Ναουσαίας δημιουργού, της Ελεάνας Ταμπούρη, απογειώνοντας την την αναγνωρισιμότητά της και τις δημιουργίες της. 

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της κ. Αγγελοπούλου ήταν εξαιρετικά προσιτή, φιλική, ευδιάθετη και χωρίς να έχει καμιά σχέση με την εικόνα της «απρόσιτης σιδηράς κυρίας»… Αντίθετα…

Όπως γίνεται πάντα, υπήρξαν σχόλια, από τα πιο κολακευτικά μέχρι τα πλέον …αρνητικά. Για το αν έπρεπε να φορέσει τον «ντουλαμά» και διάφορα άλλα…

Σε ελεύθερη χώρα ζούμε, οπότε ο καθένας μπορεί να έχει και να εκφράζει την άποψή του. 

Το βέβαιο είναι ότι για τη Νάουσα η παρουσία της κ. Αγγελοπούλου είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό πρόσημο, η ίδια η Νάουσα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της φιλοξενίας και το όλο γεγονός καταγράφεται με ένα μεγάλο «υπέρ» στο βιβλίο της τοπικής ιστορίας.

Μάλιστα διαφαίνεται και συνέχεια, αφού η κ. Αγγελοπούλου δεν υποσχέθηκε απλά να ξανάρθει με τα εγγονάκια της, αλλά έδειξε ενδιαφέρον για πολλά πράγματα που η δημιουργικότητα των Ναουσαίων μπορεί να τα αξιοποιήσει και να τα αναδείξει.

 

Δ. Καρολ

 

Για να δείτε φωτογραφίες από την 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος, πατήστε πάνω στην εικόνα:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ