Άμα ξέρεις πόσο ψηλά θα πηδάει το νερό, τι τα θέλεις τα άλλα;

 

Με εξαιρετική ευγένεια και μοναδική προθυμία η αρμόδια αντιδημαρχία δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για το έργο του συντριβανίου στην πλατεία Ωρολογίου. Του οποίου η βελτίωση και η επαναλειτουργία, μετά από τόση προβολή, παρουσιάζει σημαντικότητα που θα ξεπερνά ακόμη και αυτή της ανάπλασης της ίδιας της πλατείας!!!

Ένα έργο το οποίο επισκιάζει την επικαιρότητα!!!

Άλλωστε ο «εύθικτος» και «μηνυσιομανής» ηγέτης του Δήμου καλπάζει προς την δόξα της βέβαιης επανεκλογής – σύμφωνα με δική του κατηγορηματική δήλωση – έχοντας παρουσιάσει μια τέτοια παραγωγή έργων που αίρει κάθε αμφισβήτηση – πλην αυτήν των κακοπροαίρετων – για την άξια και πετυχημένη θητεία του!!!

Μόνο που υπάρχει μια «μικρά» αντίφασις, πολύ μικρά…

Ομολογουμένως ως δημοσιογράφοι αισθανόμεθα ευτυχείς που προσλαμβάνουμε εξαιρέτως σημαντικάς πληροφορίας και έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε την κοινή με εξόχως χρήσιμα στοιχεία του τεράστιου έργου, όπως ότι το νερό στο σιντριβάνι θα φτάνει πάνω από 2 μέτρα ύψος και ίσως και παραπάνω (!!!). Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντική η πληροφορία για τον τύπο των λαμπτήρων που θα τοποθετηθούν προς αισθητική τέρψη του νυχτερινού φωτισμού που θα δίνουν στο νερό χρωματισμούς!!!

Προφανώς από τον συντάκτη της ανακοίνωσης διέλαθε της προσοχής η αναφορά στη μάρκα της συγκολλητικής κόλλας που χρησιμοποιήθηκε για την σύσφιξη των αρμών, όπως και το μοντέλο του μηχανισμού που θα υποστηρίζει το τεχνικό θαύμα!!! Όμως μέχρι τη θριαμβευτική έναρξη λειτουργίας έχουμε καιρό….

Εκείνο το οποίο διαφεύγει ελαφρώς της προσοχής είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια…

Η μοναδικά λεπτομερής περιγραφή του έργου επαναλειτουργίας το συντριβανιού δεν έχει την ίδια αντιστοίχηση με την ίδια προθυμία για παροχή πληροφοριών όταν τίθενται ερωτήματα «άλλου τύπου»…

Εξαιρετική προθυμία για πληροφορίες για το πόσο ψηλά θα φτάνει το νερό (ενδεχομένως και πόσες τρύπες θα κάνει), αλλά μοναδικά αποτρεπτική απροθυμία όταν κάποιοι (κακοπροαίρετοι, πιθανόν) ρωτάνε για άλλα θέματα του Δήμου.

Εκεί ο «εύθικτος μηνυσολάτρης» αντιμετωπίζει τα πράγματα με ελάχιστη προθυμία και μάλλον αποτρεπτικό τρόπο…

Τελικό συμπέρασμα:  Θα μας λένε αυτά που θέλουν… Και καλό θα είναι να μην ρωτάμε για αυτά που δεν μας λένε… Γιατί θυμώνουν τα παιδιά… Εδώ που τα λέμε όχι άδικα… Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι το νερό στο σιντριβάνι θα πηδάει πάνω από δυο μέτρα, δεν χρειάζεται να ξέρουμε άλλα…. Αυτό αρκεί…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ