Βέροια: «Ξεχασμένοι από τους πάντες»!!! – Χωρίς καμιά βοήθεια η Σοφία Υφαντίδου για το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες (βίντεο)

 

Η Σοφία Υφαντίδου έχει γράψει το όνομά της στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέχει το ρεκόρ αγωνίσματος στο ακόντιο επτάθλου και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο από το 2010 συνεχώς.

Αυτά και μόνο φυσιολογικά θα την κατέτασσαν σε κάποια υψηλή θέση ενδιαφέροντος, σε ό,τι αφορά την αναγκαία υποστήριξη που πρέπει να έχει μια αθλήτρια Ολυμπιακών επιδόσεων.

Όμως, όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, όλα αυτά τα χρόνια η Σοφία Υφαντίδου παλεύει μόνη της.

Μαζί με τον προπονητή της, τον Κυριάκο Μηνά, δύο «ασκητές του αθλητισμού» που προσπαθούν με πενιχρά έως ανύπαρκτα μέσα και αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αθλητισμού υψηλού επιπέδου.

Για μια ακόμη φορά ο προπονητής της Σοφίας Υφαντίδου, με δυο λέξεις τα λέει όλα: «Ξεχασμένοι από τους πάντες»!!!!

Εδώ και χρόνια το «επιτελείο» το αποτελούν καποιοι άνθρωποι με ευαισθησία και σεμνότητα.

Κάποιοι γιατροί που δεν θέλουν ούτε να δημοσιευτεί το όνομά τους, προσφέρουν αφιλοκερδώς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ένα πολύ γνωστό εστιατόριο,  προσφέρει τη διατροφή της και κάποιοι «ανώνυμοι» επίσης, συμβάλουν για την κάλυψη των εξοδων μετακίνησης.

Γιατί ακόμη και για τις συμμετοχές της σε αγώνες και διοργανώσεις και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής, στο βαθμό που απαιτούνται, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται συνήθως έως πάντα με «βοήθειες» κάποιων γνωστών και φίλων.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν άλλαξε ακόμη κι όταν όλο το στάδιο στο Λονδίνο χειροκροτούσε την επίδοσή της, ούτε όταν το ταμπλό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο έγραφε «Sofia Ifantidou Greece»

Εκεί ήταν το κορίτσι που δόξαζε την Ελλάδα. Στη Βέροια είναι μια αδιάφορη και κάποιες φορές, ενοχλητική φιγούρα που «θέλει ένα γήπεδο μόνη της» όπως είπαν κάποιοι που επέμεναν να βολτάρουν ανάμεσα στα εμπόδια την ώρα που η Σοφία προσπαθούσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προπόνησης.

Το κορίτσι που στο Λονδίνο πέτυχε ρεκόρ αγωνίσματος στο ακόντιο επτάθλου, έγινε ήδη 36 χρονών. Έμαθε να ζει στα δύσκολα, έμαθε να προσπαθεί μόνη. Νιώθει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει τους στίβους. Με ένα όνειρο: Να συμμετάσχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η υγειονομική κρίση, τα «υπεράνθρωπα» όρια και οι περιορισμένες ευκαιρίες για αγώνες είναι τα ψηλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Στις 27 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πετύχει τις επιδόσεις που θα την συμπεριλάβουν στις 24 κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο.

Η Σοφία Υφαντίδου, με την ποντιακή ψυχή, προτιμάει να πέσει ξερή μέσα στο γήπεδο παρά να τα χάσει αμαχητί. Προετοιμάζεται… Όλα ή τίποτα!!!

Και όπως πάντα, όπως λέει με πίκρα ο προπονητής της, Κυριάκος Μηνάς, «ξεχασμένοι από τους πάντες»

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

 
Βέροια Κυριάκος Μηνάς - Σοφία Υφαντίδου 28/5/2021

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ