Δήμος Βέροιας: «Ο κούκος – αηδόνι» η «δωρεά» - 61.000 ευρώ για μηχανήματα που αποκτήθηκαν ως κατασχεμένα, αλλά δεν ήταν!!!

 

Το ποσό των 61.500 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Βέροιας για τον τράκτορα και την πλατφόρμα που πριν 10 χρόνια απέκτησε «δωρεάν»!!!!

Ο περίφημος εξοπλισμός που αποκτήθηκε  από την ΟΔΔΥ της Πάτρας ως κατασχεμένος και παραχωρημένος στο Δήμο Βέροιας, θα πληρωθεί τελικά με το παραπάνω ποσό,  διότι όπως αποδείχθηκε, τράκτορας και πλατφόρμα κακώς κατασχέθηκαν.

Ως εκ τούτου ο ιδιοκτήτης τους – δηλαδή ο Δήμος Βέροιας – ο οποίος τα κατέχει, οφείλει να πληρώσει το ποσό στο οποίο εκτιμήθηκε η αξία τους, όχι ως κατασχεμένα, αλλά κανονική αγορά.

Η υπόθεση ξεκινάει το 2011 και το ιστορικό αναφέρεται πλήρως στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας που συνεδρίασε στις 24 Μαΐου και πήρε τις σχετικές αποφάσεις.
(Οι ποαφάσεις δημοσιεύονται στο πεδίο των φωτογραφιών)
Σημειώνεται ότι η δαπάνη που συνολικά θα πληρώσει ο Δήμος Βέροιας είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι υπήρξαν και έξοδα για την τακτοποίηση των σχετικών εγγράφων και τη μεταφορά των μηχανημάτων στη Βέροια.

Μάλιστα το θέμα αυτό είχε εξελιχθεί τότε σε «τραγέλαφο», δεδομένου ότι ο τότε αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρίδης έβαλε τα λεφτά από την τσέπη του και μετά δεν έβρισκαν τρόπο να του τα επιστρέψουν…!!!

Φωτο αρχείου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ