Η «περίεργη» αντίδραση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Ζήτημα σχετικά με τη μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ετέθη αρχικά από μέλος της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» και στη συνέχεια από τον επικεφαλής της.

Είναι γνωστό ότι, από τη στιγμή που οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έδωσε τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ να έχουν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία.

Το Verianet θεωρεί ότι ο ρόλος του ως ΜΜΕ είναι να παρέχει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό με δική του πρωτοβουλία και δικά του τεχνικά μέσα, μεταδίδει απ’ ευθείας τις συνεδριάσεις.

Πρόκειται για συνεδριάσεις του κορυφαίου αιρετού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας στο οποίο συζητιούνται και λαμβάνονται σημαντικότατες αποφάσεις και οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν με απόλυτη αμεσότητα, τα όσα συζητιούνται στις διαδικασίες αυτές.

Είναι εξαιρετικά «περίεργο» και ξενίζει ιδιαίτερα (σύμφωνα με αυτά που «ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ) το γεγονός ότι μέλος της παράταξης αρχικά και στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης – δημοσιογράφος μάλιστα – κ. Γιαννούλης, έθεσαν ζήτημα σχετικά με τη μετάδοση της συνεδρίασης.

Μάλιστα το ζήτημα ετέθη κατ’ επανάληψη και με τρόπο «έγκλησης» προς το προεδρείο.

Προκαλεί ερωτηματικά η τουλάχιστον «περίεργη» ανάδειξη και επιμονή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα για το οποίο θα περίμενε κανείς μια εντελώς άλλη αντιμετώπιση.

Ο κ. Γιαννουλης τόσο ιδεολογικά, αλλά και εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας ως δημοσιογράφου, θα περιμέναμε να έχει μια θέση προτροπής και ενίσχυσης της βούλησης των ΜΜΕ να παρέχουν όσο γίνεται πληρέστερη κάλυψη των συνεδριάσεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» επισήμανε ότι η παρεχόμενη δυνατότητα πρόσβασης των δημοσιογράφων στις συνεδριάσεις συνιστά μόνο δικαίωμα παρακολούθησης.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι δημοσιογράφοι θα είναι «προνομιακοί επισκέπτες»  στις συνεδριάσεις, με περιορισμένους και κυρίως, ασαφείς τρόπους ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Η παρέμβαση αυτή με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, τουλάχιστον «ξενίζει» όταν προέρχεται από έναν επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και δημοσιογράφο.

Και μάλιστα όταν η Περιφέρεια ως διοίκηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο εκφράζεται δια του προεδρείου του, δεν ήγειραν ουδέποτε ζήτημα, αντιθέτως αντιλαμβάνονται πλήρως και με την δέουσα ευρύτητα το γεγονός ότι η όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πρωτίστως ζήτημα Δημοκρατίας…

Ειλικρινά ξενίζει ιδιαίτερα η τουλάχιστον «περίεργη»  στάση και επιμονή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία «απέχει πόρρω» από τις διαγγελμένες πολιτικές της θέσεις και απόψεις.

Ιδιαιτέρως δε αποτελεί αξιομνημόνευτο γεγονός το ότι προς το τέλος της διαδικασίας, σε λεκτική αψιμαχία με την κ. Αηδονά ο κ. Γιαννούλης έκανε λόγο για «φίμωση» του Περιφερειακού Συμβουλίου!!!

Σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο, παραπέμπουμε τους εγείροντες ζήτημα στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ

https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2019/08/egk85_20082019.pdf?fbclid=IwAR2gBMB7KjCM2IrH0IP3UNb-xtvQgzPHxoeIbf6oij6KMIGC2giEzdYUtLQ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ