Την «θυμήθηκαν» μετά τις έντονες αντιδράσεις - Στη Στοκχόλμη η Σοφία Υφαντίδου για το όριο στους Ολυμπιακούς αγώνες

 

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των τοπικών αθλητών με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και στόχους, ο Δήμος Βέροιας προτίθεται να «θυμηθεί» την πρωταθλήτρια, Σοφία Υφαντίδου.

Η Σοφία Υφαντίδου που έχει λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις και κατέχει τον πανελλήνιο τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στο έπταθλο γυναικών,  πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μόνη, με τον προπονητή της Κυριάκο Μηνά και τη βοήθεια λίγων ανθρώπων που της πρόσφεραν επιστημονική κυρίως υποστήριξη.

Για μια ακόμη φορά, πριν λίγες μέρες, μετά το τουρνουά της Νάξου, ο προπονητής της, Κυριάκος Μηνάς είχε πει, μιλώντας στο Verianet: «Είμαστε ξεχασμένοι από τους πάντες»!!!

Και ενώ η Σοφία Υφαντίδου έδινε τον δικό της αγώνα για την επίτευξη του ορίου για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, με σοβαρό πρόβλημα στην αντιμετώπιση ακόμη και των βασικών εξόδων, ο Δήμος Βέροιας του «γνωστού» δημάρχου, με κατεπείγουσα διαδικασία αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά μια άλλη αθλήτρια, η οποία έχει επίσης αντίστοιχους στόχους.

Η απόφαση αυτή και η συνολική στάση η οποία τόσα χρόνια άγγιζε τα όρια της αναλγησίας, αποκάλυψε την πραγματική συμπεριφορά των τοπικών «αρχόντων» και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μετά από αυτό ο Δήμος Βέροιας αναγκάστηκε να αλλάξει στάση και υποσχέθηκε στην Υφαντίδου να παράσχει στον σύλλογο στον οποίο ανήκει, οικονομική βοήθεια.

Η βοήθεια αυτή πάντως δεν έχει ακόμη δοθεί και βρίσκεται στη φάση της…. υπόσχεσης, μέχρι να αποφασίσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στη Στοκχόλμη όπου το Σαββατοκύριακο θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά με στόχο επιδόσεις που θα της δώσουν το «εισιτήριο» για την τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της σε Ολυμπιακού αγώνες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ