Ραντεβού απάτης στη Βέροια - 83χρονη από την Πτολεμαΐδα το θύμα - Τι λέει ο ταξιστής που την μετέφερε

 

Επτά απόπειρες και μια απάτη με λεία 15 χιλιάδες ευρώ και 12 χρυσές λίρες ήταν η επίθεση που δέχθηκε χθες η περιοχή της Πτολεμαΐδας από το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές άπατες.

Από το πρωί (γύρω στις 9) της Δευτέρας 14 Ιουνίου ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα σε ηλικιωμένους της περιοχής προσπαθώντας να βρουν πρόσφορο έδαφος για το καλοστημένο σχέδιό τους.

Το σενάριο γνωστό, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ για ενημέρωση με ανακοινώσεις και τηλεοπτικά spots υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που πείθονται και πέφτουν στα δίχτυα του αδίστακτου κυκλώματος.

Το ραντεβού στην συγκεκριμένη περίπτωση κλείστηκε στην πόλη της Βέροιας και το θύμα ήταν μια 83χρονη από την Πτολεμαΐδα. Σε κατάσταση πανικού ο άγνωστος έπεισε για την εμπλοκή σε τροχαίο του παιδιού της ηλικιωμένης με θύμα έναν Αλβανό υπήκοο τον οποίο και τραυμάτισε σοβαρά.

Για να γλιτώσει τις επιπτώσεις του τραυματισμού ζητήθηκαν χρήματα από τη γιαγιά η οποία και ενέδωσε τελικά. Η 83χρονη πήρε ταξί και πήγε στη Βέροια ανταποκρινόμενη στα όσα πειστικά της είπαν τα μέλη του κυκλώματος και φτάνοντας στην πόλη της Ημαθίας παρέδωσε στον “εισπράκτορα” 15χιλιαδες ευρώ και 12 χρυσές λίρες.

Την απάτη (όταν αργότερα το κατάλαβε επικοινωνώντας με τους οικείους της) κατήγγειλε στην αστυνομία της Πτολεμαΐδας.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα ασφαλείας Εορδαίας. Όμως πια, μοιάζει δύσκολο, καθώς εκτιμάται ότι το κύκλωμα δρα από το εξωτερικό (από εκεί γίνονται τα τηλεφωνήματα) χρησιμοποιώντας μέλη του και στην περιοχή όπου γίνεται η τηλεφωνική επίθεση αναζητώντας θύματα κυρίως ηλικιωμένους.

Πηγή: flash-tv.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ