«Μαύρη Τετάρτη» για τον αθλητισμό – «Έφυγε» στα 44 του χρόνια ο Γιώργος Χρυσανθίδης, πρώην αθλητής και παράγοντας του Αρίωνα Πτολεμαΐδας

 

Γράφει στο προφίλ του ο Μανώλης Νεόφυτος,

«Την ίδια μέρα που η πόλη της Βέροιας πενθούσε τον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννη Χασιώτη, η γειτονική Πτολεμαίδα πενθούσε τον θάνατο του 44χρονου αθλητή και διοικητικού στελέχους της στην οικογένεια του χάντμπολ, του Γιώργου Χρυσανθίδη η αλλιώς Τζωρτζής.

Σε ανακοίνωσή του Αρίων Πτολεμαΐδας αναφέρει:

'»Ο Πρόεδρος, η διοίκηση, οι αθλητές και όλοι οι παλαίμαχοι προπονητές-συναθλητές του Τζωρτζή μας, εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Ένας άνθρωπος που έβαλε το δικό του λιθαράκι στις χαντμπολικές ιστορίες. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε από την οικογένεια του Αρίωνα.
 
Ο Γιώργος Χρυσανθίδης ήταν ένας μαχητής που πάλεψε γενναία.

Στη σύζυγο, τα παιδιά του και την οικογένειά εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη σε αυτή την τραγική στιγμή.

Καλό Παράδεισο Τζωρτζή''

Ο Γιώργος Χρυσανθίδης ξεκίνησε το χάντμπολ σε ηλικία 12 χρονών και αγωνιστηκε με την ομάδα του σε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων.

Επίσης ήταν βασικό στέλεχος στην φουρνιά των νέων αθλητών που ανέβασαν τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας στην Α1 [ το 1991-92 από την Β΄ εθνική στην Α2, την περίοδο 1993-94 στην Α1], και αγωνίστηκε και στην Α1 την περίοδο 1994-95.Την ομάδα του την βοήθησε και διοικητικά μετά το 2010 μετέχοντας στην επιτροπή χαντμπολ του Αρίωνα Πτολεμαΐδας.

Στην φωτογραφία είναι δεύτερος απο πάνω δεξιά με τα χρώματα της ομάδας του Αρίωνα Πτολεμαίδας.

Πάνω από δεξιά: Κόνιαλης ( προπονητής κοριτσιών), Χρυσανθίδης Γιώργος ( Τζωρτζής), Αυλογιάρης Ν, Πυρτσες Σ, Πιστικουδης Φ, Βαρδανικας, Πασιάλης Δ, Μιχαηλίδης Παναγιώτης (προπονητής).

Κάτω από δεξιά: Μάνης Ι, Βιττης Στ., Μουστάκας Ι., Φυραριδης Χρ., Αβραμίδης Στρ., Κουκίδης Μ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ