Ημαθία: Τόλκας αντί Καρασαρλίδου με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

 

 

Ο Άγγελος Τόλκας είναι ο νέος βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Η προσφυγή του κ. Τόλκα κατά της νομιμότητας της εκλογής της κ. Καρασαρλίδου έγινε δεκτή. Η διαφορά μεταξύ τους στις εκλογές του 2019 ήταν 33 ψήφοι. Ο πρώην υφυπουργός ζήτησε επανακαταμέτρηση  και ακύρωση μεγάλου αριθμού ψηφοδελτίων της κ. Καρασαρλιδου.

Μετά από μακρό διάστημα αναμονής, η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου εκδόθηκε δικαιώνοντας τον Άγγελο Τόλκα ο οποίος θα είναι ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη διάλυση της παρούσας Βουλής.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η κ. Καρασαρλίδου έκανε την παρακάτω  δήλωση:
“Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες.

Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο.

Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ