Συνάντηση Άγγελου Τόλκα με υπαλλήλους για τον επικείμενο υποβιβασμό του καταστήματος ΕΦΚΑ - πρώην ΙΚΑ Νάουσας

 

Συνάντηση με τους υπαλλήλους του Εφκα - πρώην ΙΚΑ Νάουσας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Συριζα – Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, για τον επικείμενο υποβιβασμό του καταστήματος ΕΦΚΑ Νάουσας από Διεύθυνση σε Τμήμα.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται με την απόφαση αυτή. Ο Άγγελος Τόλκας τόνισε ότι μέσα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης αλλά και αυξημένων αναγκών εξυπηρέτησης πολιτών, ο υποβιβασμός σε Τμήμα και η μετακίνηση υπαλλήλων θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Επιπλέον λόγοι που επιβάλλουν την αποτροπή της κατάργησης ουσιαστικά μια ακόμη υπηρεσίας είναι : 

- Ο όγκος εργασίας του πρώην ΙΚΑ Ναουσας

- Η εξυπηρέτηση των δημοτών της Νάουσας από Αρχάγγελο έως Ροδοχωρι

- Η αυξημένη λειτουργικότητα και απόδοση των υπηρεσιών του

- Η δυνατότητα συνεργασίας και διεκπεραίωσης των υποθέσεων Εφκα Ημαθίας μέσω των ψηφιακών λειτουργιών που παρέχονται από οπουδήποτε 

- Η επιβάρυνση του καταστήματος Εφκα Βέροιας όπου έχουν συγκεντρωθεί και τα υπόλοιπα πρώην ασφαλιστικά ταμεια και θα καταστεί δυσλειτουργικό

- Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία πολιτών και υπαλλήλων

- Η ανάληψη επιπλέον αρμοδιοτήτων που πέρασαν από τον πρώην ΟΓΑ στον κατάστημα ΕΦΚΑ Νάουσας.

    Μετά την συνάντηση, ο Άγγελος Τόλκας επικοινώνησε και μετέφερε τα παραπάνω αιτήματα στον αρμόδιο περιφερειακό διευθυντή Εφκα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βουλευτής Ημαθίας δήλωσε «Είμαστε δίπλα στις ανάγκες των ασφαλισμένων και των δημόσιων λειτουργών. Για την προσβασιμότητα, την εξυπηρέτηση, την αποτελεσματικότητα, τη δικαιοσύνη που τους περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ