Πλεύση Ελευθερίας: «Σαν σήμερα ο Αλ. Τσίπρας παραβίασε ωμά την λαϊκή εντολή» (βίντεο)

 

Σαν σήμερα 13/7/2015 ο Αλ. Τσίπρας παραβίασε ωμά την λαϊκή εντολή του Δημοψηφίσματος και το ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών και υπέγραψε Συμφωνία με τους Δανειστές, η οποία ισοδυναμούσε με «Ναι» σε μέτρα χειρότερα από αυτά που είχε απορρίψει ο λαός.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο τότε Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τη Βουλή να τον εξουσιοδοτήσει να το πράξει.

H Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως Πρόεδρος της Βουλής, αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο.

Στο βίντεο ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία της τότε, 10/7/2015.

Το μόνο που άλλαξε τις ημέρες που ακολούθησαν ήταν η συνειδητοποίηση πως ο Αλ.Τσίπρας δεν λειτουργούσε έτσι λόγω εκβιασμού, αλλά βάσει σχεδίου.

Ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο ελληνικός λαός είπε ένα γενναίο και περήφανο, ιστορικό ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, ΟΧΙ στα Μνημόνια της υποτέλειας, ΟΧΙ στην αποπληρωμή ενός Χρέους που δεν το δημιούργησε και δεν του αναλογεί, ΟΧΙ σε νέα μέτρα εξαθλίωσης και εξουθένωσης.

Αυτό το ΟΧΙ του λαού υπερβαίνει όλους και όλες μας. Και μας υποχρεώνει να υπερασπισθούμε το δικαίωμά του να αγωνισθεί για τη ζωή του. Να παλέψει. Να μη ζήσει ζωή μισή ή ζωή σκυφτή. Να είναι περήφανος για αυτά που θα κληροδοτήσει στους επόμενους και στην ανθρωπότητα. […]

Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω […..]

Καμμία αντίσταση στην ιστορία δεν ήταν εύκολη. Όμως διεκδικήσαμε την ψήφο κ την εμπιστοσύνη του λαού για τα δύσκολα. Και οφείλουμε στα δύσκολα να ανταποκριθούμε. Και να μην φοβηθούμε»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ