Κλέλια Ρένεση: "Όχι ανόητε... το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσής σου"

 

Η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια, Κλέλια Ρένεση, επανήλθε με ένα δριμύ κατηγορώ απέναντι στις σαθρές απόψεις της πατριαρχικής κοινωνίας που θέλουν το γυναικείο σώμα «πεδίο βολής και τόπο εκτόνωσης»

Μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε γυναίκα που βρέθηκε θύμα σεξιστικού λόγου ή/και πρακτικής και ένα μήνυμα αγώνα απέναντι σε κάθε μισογύνη.

«Καμία μόνη», υπογραμμίζει η Κλέλια Ρένεση, δείχνοντας το μονοπάτι για το σπάσιμο του σεξισμού και της πατριαρχίας

 «Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως την γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση  περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι, ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι  το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεσή σου.

Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη Ζωή και την θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα.

Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου και όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.

Δεν θα φοβήσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ όποιο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.

Καμία μόνη, καμία μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ»

*Δημοσίευση που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ