Βέροια: «Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου» - Διαμαρτυρία έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Διαμαρτυρία για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε χθες (16/7), έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία παραβρέθηκε στη Βέροια για τα εγκαίνια του «Τοίχου της Μνήμης».

Πολίτες της Βέροιας, κρατώντας πανό στα χέρια που έγραφαν «Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου», εξέφρασαν την αντίδρασή τους για την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον Σταθμό Βενιζέλου.

Στη σύσκεψη που είχε γίνει πριν μέρες στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μεταξύ της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Νίκο Κουρέτα, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, είχε τονίσει: «Από την πρώτη στιγμή έναρξης του έργου, κύριο μέλημά μας για το σύνολο των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης είναι η προστασία, η ανάδειξη και η απόδοσή τους στους Θεσσαλονικείς και στην πόλη. Τα αρχαία στον Σταθμό Βενιζέλου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και από κανέναν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ιστορία της πόλης» και είχε προσθέσει ότι «η λύση την οποία επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου είναι αυτή η οποία δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δικαιώθηκε διότι το ΣτΕ έκρινε ότι το ΚΑΣ και οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ εφάρμοσαν απολύτως το άρθρο 24 του Συντάγματος, την αρχαιολογική νομοθεσία, τον νόμο 3028 του 2002 και τις διεθνείς συμβάσεις της Γρανάδα, της Βαλέτα και της UNESCO».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ