Παύλος Δερμιτζάκης: «Τόσο ψηλά όσο αξίζουμε»!!!! - συνέντευξη στο Verianet (βίντεο) - 22/7/2021

 

 

«Αυτό που θα κάνουμε είναι μια ομάδα που πρώτα να ευχαριστιόμαστε εμείς… Αν ευχαριστιόμαστε εμείς, θα ευχαριστείται και ο κόσμος… Κι αν ευχαριστείται ο κόσμος σημαίνει ότι πάει καλά..»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν είναι ο άνθρωπος τις ευκολίας στις μεγάλες κουβέντες και στους πρόσκαιρους στόχους. Δε μένει στις χαρές του πριν, αλλά κοιτάζει τις προκλήσεις του μετά… Όπως λέει χαρακτηριστικά, «το πιο δύσκολο είναι να διαχειριστείς καταστάσεις χαράς και επιτυχίας»… Με απλά λόγια, το πιο επικίνδυνο στο ποδόσφαιρο είναι να φουσκωμένα μυαλά…

Βρεθήκαμε το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας απομεσήμερο του Ιουλίου. Η συζήτηση – τι άλλο; - η Βέροια, αλλά και η κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Καβαλιώτης προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Και αξιολογεί τα πράγματα με βάση Αρχές…

Όπως λέει χαρακτηριστικά, θυμάται πολύ έντονα αυτό που έγινε στην αναμέτρηση της Βέροιας με την Καβάλα, όταν μετά την ήττα πήγε στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιώργος Μπίκας για να του πει» «Κερδίσατε δίκαια»!!!!

Σε έναν χώρο και μια εποχή απόλυτου ατομικισμού και συμφέροντος με κάθε τρόπο, τέτοιες συμπεριφορές δίνουν τον ηθικό βηματισμό για τις εξελίξις που θα ακολουθήσουν…

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν σκέφτεται σαν προπονητής της ομάδας με την στενή έννοια. Βλέπει το ρόλο που πρέπει να έχει η Βέροια σαν κορυφαία ποδοσφαιρική έκφραση του νομού, σε ένα ρόλο πρωτοπορίας στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου την Ημαθία.

«Η βάση είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», τονίζει απερίφραστα…

Συμπατριώτης και συμπαίκτης για πολλά χρόνια με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος και αυτός ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο στο χωριό, εκφράζει την ευχή και την ελπίδα για έναν άλλο κεντρικό σχεδιασμό που θα φέρει νέα παιδιά στα γήπεδα και μέσα από οργανωμένη δουλειά θα αναδειχθούν τα ταλέντα που θα πλαισιώσουν ομάδες υψηλότερων κατηγοριών.

Για τη Βέροια δεν υπάρχει ο στόχος με την περιορισμένη έννοια. Στόχος είναι μια εξελικτική πορεία για το στήσιμο και την ανάπτυξη μιας ομάδας που θα στοχεύει πάντα στο καλύτερο.  

«Να ευχαριστιόμαστε εμείς, να ευχαριστείται ο κόσμος…. ΚΙ αφού θα ευχαριστείται ο κόσμος, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο… Η Βέροια είναι ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία… Κοιτάζουμε μπροστά και προχωράμε»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ