Ημαθία: Κοπανός Νάουσας: Το όραμα που ονομάστηκε «σχέδιο Προμηθέας»

 

Μια χούφτα Ελλήνων προσφύγων ποντιακής καταγωγής από διαφορετικά μέρη της χώρας μας ξεκίνησαν ένα σχέδιο από το έτος 2019 .

Λίγοι επιλεγμένοι αυστηρά, με κριτήριο πρώτο την εντιμότητα τους και την αφοσίωση τους στην ποντιακή ιστορία και παράδοση, άκουσαν με προσοχή το Σχέδιο Προμηθέας και τάχθηκαν να το υπηρετήσουν.

Το ''όραμα'' γράφτηκε σε κάποιες κόλλες χαρτί, αναγνώστηκε με κάθε λεπτομέρεια στα ιδρυτικά μέλη και ονομάστηκε ''Σχέδιο Προμηθέας''.

Τρόμαξε η περιγραφή τους πρώτους συντρόφους μου διότι είναι ένα έργο δίχως τέλος που όμοιο του δεν υπάρχει.

Σήμερα 02-09-2021 έγινε η αρχή και όσοι μείναμε και όσοι θα έρθουν θα παλέψουμε στο υπόλοιπο της ζωής μας για τον κοινό και άδολο αυτόν σκοπό. 

Για το Σχέδιο Προμηθέας δεν επαρκούν οι πλατφόρμες του FB να γράφει και να αναλύσουμε όλα τα μέρη του, δεν είναι εφικτό να απαντήσουμε πότε στα πάρα πολλά ερωτήματα που τυχόν θα έχετε, εδώ και καιρό ήρθαν δεκάδες άνθρωποι και είδαν το μέρος σε μια πλήρη ξενάγηση. 

Διαλέξαμε έναν πολύ κάλο τρόπο να το παρουσιάσουμε σε όλους σας τμηματικά, έτσι ακριβώς με το ξεκίνημα και την έναρξη των έργων ένα-ενα και σε πραγματικό χρόνο.

Το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ αποτελείτε απο ''32'' μεγάλα έργα, σχεδιασμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Πιστεύουμε πως αυτά θα φέρουν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αυτή είναι και η αποστολή του.

Θα είναι η μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές, ξεχωρίζει για τον μοναδικό τρόπο οικονομικής διαφάνειας που θα ακολουθήσει, ξεχωρίζει γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να πορευτεί στον χρόνο και να βρει τον δρόμο του..

Απο σήμερα η ενημέρωση σας θα είναι λεπτομερείς, σας περιμένουμε όλους να μεγαλώσετε την οικογένεια μας, σας περιμένουμε όλους να ενταχθείτε στις στρατιές του Προμηθέα, σε λίγες ήμερες θα έχουμε την απαραίτητη νομική υπόσταση.

 

Η ΑΡΧΗ.

ΒΗΜΑ Α' ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΟ.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ 'ΠΑΡΚΟ ΨΥΧΩΝ'.

Στον Κοπανό Ναουσας του νομού Ημαθίας μετά από εξασφάλιση παραχώρησης πολλών στρέμματων γης σε μια φανταστική περιοχή απείρου κάλους και ομορφιάς θα γίνει το πάρκο ψυχών αφιερωμένο στην μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.

Το πάρκο ψυχών θα είναι ειδικά διαμορφωμένο και επισκέψιμο για όλο τον κόσμο 365 ήμερες τον χρόνο.

Η εργασίες για το πρώτο τμήμα του Σχεδίου Προμηθέας θα ξεκινήσουν τον τρέχον μηνά Σεπτέμβριο.

Θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα των πρώτων ανθρώπων που στήσανε το όραμα.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε κοντά μας και να μας δώσετε συμμετοχή και αποτέλεσμα υλικό, ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Το σχέδιο ονομάστηκε Προμηθέας γιατί ανάβει-δίνει φωτιά στην σκέψη μας ,θα το ξεκινήσουμε εμείς και θα αγωνιστούν οι επόμενες γενιές μας τα επόμενα χρόνια.

Καλή δύναμη σε όλους, ο Θεός να φωτίσει το έργο μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ