Ν. Δημοκρατία: Στην αυτοδιοίκηση χώρια και στην κομματική οργάνωση μαζί! – Απίθανη ιδεολογικο-πολιτική θέση στη συνέντευξη τύπου στη Βέροια!

 

Ιδεολογία της Ν. Δημοκρατίας είναι ένα ευπροσάρμοστο πλαίσιο πολιτικών ιδεών με ελαστικότητα «Τιραμόλα» που προσαρμόζεται σε κάθε χώρο. Δεν γνωρίζουμε αν έχει και θεραπευτικές ιδιότητες «δια πάσα νόσον και πάσαν….». Αυτό δεν διευκρινίστηκε….

Δεν χρειάστηκε άλλωστε μετά την αφοπλιστική τοποθέτηση του υπεύθυνου οργανωτικού της Ν. Δημοκρατίας στη συνέντευξη τύπου στη Βέροια.

Σε σχετική ερώτηση ό κ. Κονταδάκης είπε ότι είναι υγιές το να βρίσκονται μέλη και στελέχη της Ν. Δημοκρατίας σε διάφορους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, άσχετα αν αυτοί πολλές φορές, εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις!!!

Ο υπεύθυνος οργανωτικού της Ν. Δημοκρατίας ουσιαστικά νομιμοποίησε την «σύμπραξη» της τέως βουλευτίνας του κόμματος με την «ηγήτορα» παράταξη στο Δήμο Βέροιας και βρήκε πολύ φυσιολογικά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν.

Σύμφωνα με την ιδεολογικο-πολιτική θέση του κ. Κονταδάκη, στις επόμενες και σε κάθε επόμενες εκλογές σε Δήμου και Περιφέρειες, μέλη και στελέχη της Ν. Δημοκρατίας μπορούν να «κοσμούν» διάφορα ψηφοδέλτια και συνδυασμούς, ασχέτως εάν αυτοί οι συνδυασμοί κονταροχτυπιούνται και βρίσκονται ενδεχομένως σε έντονη πολιτική διαμάχη…

Εκεί τα μέλη και τα στελέχη της Ν. Δημοκρατίας μπορούν να βρίσκονται σε πολιτική αντιπαλότητα ως μέλη αντιμαχόμενων συνδυασμών και στη συνέχει να συναντιούνται στην κομματική οργάνωση ως «συναγωνιστές» και συνοδοιπόροι στον κοινό «γαλάζιο» αγώνα!!!

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται απίστευτα, αλλά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου δεν επιδέχονται παρερμηνείας…

Έτσι εξηγείται και νομιμοποιείται το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές η Ν. Δημοκρατία «έδωσε ρέστα» για να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση η «Γιούλα», αλλά από την επομένη των εκλογών η ΝΟΔΕ τηρεί «σιγή ασυρμάτου»… Ούτε μια τυπική ανακοίνωση!!!

Φτάσαμε στο σημείο – πέρα από τις «πολιτικές αγκαλιές» - πρώην βουλευτής και στελεχάρες της Ν. Δημοκρατίας να καταψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα υπέρ του Δένδια!!!

Ας μη μιλήσουμε για το καταστατικό της «γαλάζιας παράταξης»… Τηρείται όσο τηρείται και η απαγόρευση των προγαμιαίων σχέσεων!!!

Προφανώς για τον υπεύθυνο οργανωτικού της Ν. Δημοκρατίας, η συμμετοχή σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς αποτελεί πολιτικό ζήτημα ελάσσονος σημασίας, ακόμη κι όταν δημοτικές παρατάξεις διαφωνούν σε ζητήματα ηθικής τάξης ή και οικονομικής φύσεως.

Με την λογική αυτή, στις επόμενες και κάθε επόμενες εκλογές μπορούμε να έχουμε μια διάχυση γαλάζιων στελεχών σε όλα τα τοπικά ψηφοδέλτια, από το κατ’ εξοχήν κομματικό μέχρι αυτό της αριστεράς – γιατί όχι; - όπου τα «γαλάζια παιδιά» θα δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα, έκαστο για την παράταξή του!

Εδώ που τα λέμε είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να είναι κανείς νικητής σε κάθε περίπτωση και με όποιο αποτέλεσμα. Όταν έχεις παντού μέλη και στελέχη, όποιος και να εκλεγεί εσύ θα πανηγυρίζεις…!!!

Όλα αυτά μπορεί προκαλούν κατ’ αρχάς μια ευχάριστη διάθεση θυμηδίας… Στέκουν μόνο ως ανέκδοτο… Όμως οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι… Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!!!
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ