Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η συγγνώμη δε σβήνει ούτε τις ευθύνες ούτε τις φωτιές» - Συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην ΔΕΘ.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης και κινήθηκε σε πέντε βασικούς άξονες.

Με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και χωρίς «αινίγματα» η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική και παρουσίασε βασικές θέσεις του προγράμματός της.

Ξεκινώντας από το θέμα των εμβολιασμών, το οποίο χαρακτήρισε «λογική διχασμού» υπογράμμισε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι κάθετα αντίθετη στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και ενάντια στην επιβολή κάθε μέτρου.

Όπως είπε, η λογική των διχασμών οδηγεί σε μαρασμό και ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν γίνεται μόνο με επιβολές εμβολιασμού.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στις πρόσφατες πυρκαγιές τις οποίες χαρακτήρισε εθνική καταστροφή και ότι προτεραιότητα είναι η ανάταξη από τις συνέπειες αυτής της τραγωδίας.

Όπως υπογράμμισε, κατέθεσε αναφορά – υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας διερεύνηση ευθυνών και απόδοσή τους με αντίστοιχη λογοδοσία.

 

Ιδιαίτερη αναφορά στον Χρυσοχοΐδη

Αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι το μόνο ευχάριστο σημείο είναι το γεγονός ότι «δεν έχουμε Υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι είπε «ξετσίπωτα ψέματα».

 

Για την Υγεία

Μιλώντας για το τεράστιο κεφάλαιο της Υγείας, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», είπε ότι δεν αποτελεί υπεύθυνη πολιτική το δίλημμα «ή εμβολιάσου ή να πεθάνεις». Η υγεία και η παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των πολιτών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ανεπαρκή την εξωτερική πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνηση κάνοντας αναφορά στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ οι οποίες είναι στο πνεύμα της υποτέλειας, της ίδιας υποτέλειας όπως είπε, που μας οδήγησε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια μόνο στο Ιώνιο, από μόνο του δείχνει ότι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το Ιόνιο πέλαγος και διαφορετικά το Αιγαίο.

 

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στην εξωτερική πολιτική για το άνοιγμα των Βαροσίων στο ψευδοκράτος, για τα οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

«Σύμμαχός μας στην εξωτερική πολιτική είναι το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Στην οικονομία η κ. Κωσταντοπούλου είπε ότι το Εθνικό χρέος ξεπερνάει τα 200% του ΑΕΠ και δεν γίνεται καμία προσπάθεια στην κατεύθυνση της διαγραφής του χρέους, αντίθετα ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη ομιλία του, παρουσίασε ως επιτυχία το γεγονός ότι δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε με έμφαση ότι η πάγια θέση της «Πλεύσης Ελευθερίας» είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

 

Για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ιδιαίτερη αναφορά με έντονη συναισθηματική φόρτιση έγινε στην πρόσφατη απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το Εθνικό Πένθος για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ως «απώλεια μνήμης» για τα όσα αντιμετώπισε στο παρελθόν, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι πράγματι υπάρχει μια προσπάθεια να ξεχαστούν πράγματα ή να μην μαθαίνονται πράγματα στις νεότερες γενιές και στην πραγματικότητα να ξεχαστεί η ιστορία.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

Αρχείο: Σοφία Βέϊου
 

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ συνέντευξη τύπου Ζωή Κωνσταντοπούλου (15/9/2021)

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ