Αντώνης Μαρκούλης: Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

 

Η πορεία του νομού μας προς το «κόκκινο» ήταν προδιαγεγραμμένη. Όχι φυσικά λόγω της (ως έναν βαθμό αναγκαίας) κοινωνικής κινητικότητας που επιδείξαμε το καλοκαίρι σύλλογοι, φορείς και όλοι μας, αλλά εξαιτίας των χτυπητών αδυναμιών της κρατικής μηχανής. Οι οποίες όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση, αντιθέτως επιδεινώθηκαν.

Η εικόνα αποδιοργάνωσης και ανασφάλειας παντού, ειδικά στους χώρους των νοσοκομείων, είναι μια «κατάκτηση» της περιόδου Μητσοτάκη. Θα έχουμε να τη θυμόμαστε ως μια κατάσταση «πολέμου» όπου ο στρατός αποδυναμωνόταν εκ των έσω. Κάτι σαν στρατηγικό αυτογκόλ.

Είναι φανερό ότι σε μια δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα μας, η διακυβέρνηση ασκείται από πολιτικούς και πολιτικές που εστιάζουν στα νούμερα και όχι στους ανθρώπους. Με συνέπεια, να ευημερούν ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, καθ’ οδόν προς το κοινωνικό κράτος της αμετανόητης Δεξιάς περνάνε με «κόκκινο», συμπαρασύροντας στον δρόμο τους αθώους πολίτες. Η τρελή αυτή πορεία στο άγνωστο που μας ξημερώνει, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

 

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ