Βέροια: Ανεξαρτητοποίηση με τοποθέτηση-«καταπέλτη»!!! – Για «καμαρινάκια της ντροπής» μίλησε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης (βίντεο)

 

Με μια τοποθέτηση-καταπέλτη ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκλεισε τον κύκλο προηγούμενων δημοσιεύσεων του με την οριστικοποίηση ενός προαναγγελθέντος «πολιτικού διαζυγίου».

Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε το λόγο αμέσως μετά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου και με μια τοποθέτηση-κόλαφο για την παράταξης της πλειοψηφία και τον δήμαρχο Βέροιας, δήλωσε ότι είναι πλέον ανεξάρτητος.

Στην τοποθέτησή του κατηγόρησε ο δήμαρχο ότι έψαχνε τρόπους για να τον εκθέσει στα μάτια των συμπολιτών, ενώ κάνει λόγο και για «καμαρινάκι της ντροπής»…

Όμως το «επεισόδιο» δεν έληξε εκεί.

Ο συνήθως έως πάντα επιθετικός και απειλητικός δήμαρχος Βέροιας, απέναντι στα λεγόμενα του κ. Θεοδωρίδη εμφανίστηκε εξαιρετικά αμήχανος, αλλά – για την τιμή των όπλων- επιχείρησε να δώσει κάποιες απαντήσεις.

Εκεί ήταν που ξεκίνησε δεύτερη ομοβροντία από τον κ. Θεοδωρίδη, έναντι της οποίας ο κατά τα άλλα εύθικτος ακόμη και στις τελείες, δήμαρχος Βέροιας, κατά το κοινώς λεγόμενο «ποιών την νήσσαν», πέρασε σε άλλα θέματα…

Τόσο προς το δήμαρχο, όσο και προς άλλα μέλη της παράταξης στην οποία ανήκε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Θεοδωρίδης ήταν ιδιαίτερα οξύς, χρησιμοποιώντας μάλιστα – κατ’ επανάληψη – την έκφραση «σα δεν ντρέπεσαι»!!!!

Και ενώ παλιότερα, σε άλλες περιπτώσεις, για ελάσσονος βαρύτητας εκφράσεις υπήρχε ήδη στον αέρα η απειλή διώξεων, αυτή τη φορά δεν καταγράφηκε ουδεμία αντίδραση…

Πραγματικό ρεσιτάλ «βρεγμένης γάτας»!!!!

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Θεοδωρίδη:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.. και αυτό αφορά εμένα.

Εύχομαι κ. Πρόεδρε αυτή τη φορά να επαναπροσδιορίσετε σωστά τη θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη κιόλας επαφή που με καλέσατε κ. Δήμαρχε σας είπα ότι από στιγμή που θα αναλάβω θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό κοπής χόρτων και κάδων και αν δεν καρποφορήσει εδώ είμαστε.

Άλλη φιλοσοφία από τον προκάτοχό μου και ίσως να είναι ένας από τους λόγους που έχω αξιολογηθεί ως ακατάλληλος.

Δέχτηκα να σπάσει η αντιδημαρχία στα δύο, γιατί πιστεύω ότι μόνο από μέσα μπορείς να βοηθήσεις θεσμικά και αποτελεσματικά αλλά και να έχεις καλύτερη πληροφόρηση.

Εσείς φυσικά δεν το θέλατε και ψάχνατε τρόπους ώστε να με εκθέσετε στα μάτια των συμπολιτών μου.

Ατυχήσατε όταν υποχώρησα. Δεν το περιμένατε και βάλατε ένα τέλος στο σήριαλ των δύο χρόνων άκομψα, αγενώς, προσβλητικά, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούσατε τις όποιες δεσμεύσεις είχατε προς όποιους και όσους σας οδήγησαν στην τελική απόφαση σας.

Η αμισθί θέση κ. Δήμαρχε ξέρετε έχει να κάνει με  προσφορά από ανθρώπους που έχουν ήδη μισθό από το κράτος, είτε είναι συνταξιούχοι είτε δημόσιοι υπάλληλοι.

Για τον ελεύθερο επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του ο νομοθέτης αποφάσισε αποζημίωση.

Εσείς πιστεύατε, γιατί έτσι σας βόλευε, σαν τελευταίο όπλο στη φαρέτρα σας να το χρησιμοποιήσετε, αλλά άκομψα και να με εκθέσετε με την αντιμισθία λέγοντας με, ότι έτσι είχατε καταλάβει , γιατί νομίζατε, γιατί έτσι συζητήσατε με συνεργάτες σας. Άμισθοι όλοι είναι η αντιπρόταση μου αλλά φοβηθήκατε.

Τόσο εμπιστοσύνη έχετε φαίνεται τους συνεργάτες σας ή κρίνετε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Καταλήγοντας ομολογώ ότι αισθάνομαι απέναντι στους συμπολίτες μου ότι δεν τους πρόδωσα, δεν ήμουν ποτέ ρίψασπις και εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με τους στενούς σας συνεργάτες.

Καλή τύχη στην ομάδα σας αλλά προ πάντων στην πόλη.

Προτιμήσατε να συνεχίσετε τη συνεργασία με άλλη παράταξη χωρίς να ενημερώσετε όπως ηθικά αρμόζει την ομάδα, εκτός αν είστε ομάδα στην ομάδα και αξιοποιήσατε δικά της στελέχη μόνο για αριθμητική πράξη, αν και αυτή την χάσατε λόγω δήλωσης ανεξαρτητοποίησης στελεχών της.

Όλες οι παρατηρήσεις κ. Δήμαρχε που έκανα καλά είναι να μην τις αμελήσετε θα σας βοηθήσουν στο δύσκολο πράγματι έργο που έχετε μπροστά σας. Και επειδή το κουτσομπολιό καλά κρατεί, δικά σας λόγια ερμηνεύω, ευελπιστώ να μην απαξιώσετε το πρόσωπό μου όπως συνηθίζετε

Εξάλλου σας το είχα τονίσει κατά την αποχώρησή μου από το καμαρινάκι της ντροπής όταν είχατε καταλήξει στο σχέδιο αποπομπής και εκτέλεσης του ευφάνταστου σεναρίου σας.

Όσον αφορά τη δική μου παρουσία πιστεύω να μην είναι μόνο ενοχλητική αλλά εποικοδομητική για το καλό της πόλης μας και τώρα και στο μέλλον από όπου κρίνω και εγκρίνουν οι συμπολίτες μας.

Θα προσπαθήσω στη συνέχεια να σας αποδείξω ότι η κρίση σας απέχει πολύ από την πραγματικότητα και εύχομαι να μην κοστίσει στον Δήμο μας.


Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Θεοδωρίδη και χαρακτηριστικές στιγμές από τη συνεδρίαση στο βίντεο:

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο - Θ. Θεοδωρίδης δήλωσης ανεξαρτητοποίησης και άλλα... 22/9/2021

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ