Ημαθία: Σοβαρό τροχαίο στο Μακροχώρι

 

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μακροχώρι, όταν ΙΧΕ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΙΧ επιχείρησε να βγει στον κεντρικό δρόμο τη στιγμή που η μοτοσυκλέτα περνούσε από το σημείο 

Σοβαρά τραυματισμένος οδηγός του δικύκλου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας.

 

Ο Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θεόδωρος Θεοδωρίδης έγραψε για το γεγονός στο προφίλ του

"Απαξίωση της ζωής

Οι υπεύθυνοι περί άλλων τυρβάζουν. Ελπίζω την άλλη φορά τη θέση ασθενοφόρου μη την πάρει κάποια νεκροφόρα. Μακάβριο; Μπορεί.

... Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός ατυχήματος στο Μακροχώρι. Είναι το τρίτο σε ένα μήνα. Όλα τα περιστατικά ευτυχώς δεν στοίχισαν τη ζωή συνανθρώπων μας παρά μόνο νοσηλείας στο νοσοκομείο με σωματικές βλάβες και ψυχολογικές συνέπειες. 

Ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπεις τον μπαμπά στην άσφαλτο και την κόρη από πάνω να προσπαθεί να απαντήσει στο γιατί. 

Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη του μεγάλου ατυχήματος των Τεμπών όπου 21 ψυχές αθώων παιδιών χάθηκαν εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανυπαρξίας του Ελληνικού κράτους. 

Για μιά ακόμη φορά η αιτία είναι η ίδια. Ο οδηγός της μηχανής διακόσια μέτρα πριν από το ατύχημα πήρε χρήματα από το τοπικό ΑΤΜ και πηγαίνοντας προς το σπίτι του βρέθηκε στο έδαφος, μόλις εκατό πενήντα μέτρα από το σπίτι του. 

Ο έμπειρος οδηγός του αυτοκινήτου προσπαθώντας να βγει στο κεντρικό δρόμο, Παλιά Εθνική οδό Βέροιας Θεσσαλονίκης, λόγω κακής ορατότητας εξαιτίας παρκαρισμένων αυτοκινήτων, δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, έκοψε την πορεία της μηχανής με αποτέλεσμα, ο οδηγός της μηχανής στο έδαφος και ο κύριος οδηγός περίλυπος και σκεπτικός πάνω από τον τραυματία. 

Οι τέσσερις λωρίδες του δρόμου γίνονται εξαιτίας της ηλίθιας αυτής συμπεριφοράς των ασυνείδητων οδηγών να παρκάρουν στο δρόμο και να απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το τσιπουράκι τους ή να κάνουν το οποιοδήποτε γούστο τους, για πολύ ώρα, είναι πάντα η αιτία των ατυχημάτων και ευτυχώς στη προκειμένη φορά όχι δυστυχήματος.

Κύριοι υπεύθυνοι της τροχαίας Ημαθίας η ανευθυνότητα των πολιτών και η ασυδοσία δεν σας τιμά. Επανειλημμένα σας ενοχλήσαμε να εφαρμόσετε αυστηρά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. 

Η αδιαφορία σας, η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων σας την επόμενη φορά θα σας καταστήσει μάρτυρες και θα αισθανθείτε άβολα όταν θα έχουμε δυστύχημα. Η παρουσία σας έξω από το ΔΑΚ Μακροχωρίου και η καταγραφή παραβατικότητας μικρή αξία έχει παρά μόνο στατιστικών στοιχείων για τους προϊστάμενος σας.

Θα ενοχλώ μέχρι να πάψω να βλέπω το θέαμα αυτό που και εσείς το βλέπετε εκ των υστέρων..."

 

Σ.σ. Οι φωτογραφίες από τον κ. Θεοδωρίδη. Ευχαριστούμε!!!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ