Βέροια: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη με τίτλο «60 χρόνια τρύγος» (βίντεο)

 

Το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη με τίτλο «60 χρόνια τρύγος» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/9).

Η παρουσίαση έγινε στο Νέο Μουσείο των Αιγών όπου προλόγισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη.

Στο βιβλίο του, με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί  την προδιαγεγραμμένη –λόγω οικογενειακής παράδοσης– ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια  που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. 

Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

Τον συντονισμό έκανε η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο χημικός – οινολόγος Γιάννης Μπουτάρης, ο συγγραφέας – λαογράφος Τάκης Μπαίτσης και ο υπεύθυνος προγραμμάτων Heritage Γιάννης Τροχόπουλος.


Ημαθία - Νέο Μουσείο των Αιγών - Γιάννη Μπουτάρη 60 χρόνια τρύγος (28/9/2021)

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ