Νάουσα – Ομόφωνη απαίτηση: Το χιονοδρομικό πρέπει να λειτουργήσει!!! – Συνάντηση-συζήτηση φορέων μετά από πρόσκληση του Δημάρχου (βίντεο)

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Νάουσας εξέφρασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαίτηση να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο στα «3-5 Πηγάδια». Το χιονοδρομικό που ήταν κάποτε στολίδι και καύχημα για την πόλη και την περιοχή, πρέπει να ξαναβρεί το σημείο εκκίνησης και λειτουργίας αντάξιας του οράματος αυτών που το δημιούργησαν.

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, στο χώρο της «Έρια» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – συζήτηση εκπροσώπων φορέων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Νάουσας, με θέμα τις προοπτικές του χιονοδρομικού κέντρου.

Αρχικά ο δήμαρχος Βέροιας έκανε αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης, των προοπτικών και της πρότασής του.

Ακολούθησε η τοποθέτηση εκπροσώπων φορέων του Δήμου.

Χαρακτηριστικό όλων των τοποθετήσεων ήταν η κατηγορηματική, αλλά και αγωνιώδης απαίτηση να λειτουργήσει οπωσδήποτε το χιονοδρομικό.

Υπογραμμίστηκε ότι το θέμα της λειτουργίας του δεν είναι μόνο οικονομικό και κοινωνικό, αλλά υπάρχει και το ηθικό μέρος, καθώς άλλοι, σε παρελθούσες εποχές, κατόρθωσαν να το δημιουργήσουν και η σημερινή πραγματικότητα εμφανίζεται με σοβαρές δυσκολίες ακόμη και να το συντηρήσει και να το αξιοποιήσει!!!

Στην συνάντηση των φορέων, από το δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπήθηκε μόνο η παράταξη της ΛΑΣ, ενώ από την αντιπολίτευση παρών ήταν μόνο ο κ. Τσέλιος ως πολίτης, χωρίς να εκπροσωπεί κάποια παράταξη.

Η απουσία των άλλων δημοτικών παρατάξεων ενόχλησε τους παρισταμένους και από τους ομιλητές ορισμένοι σχολίασαν αρνητικά την απουσία τους η οποία – κι αν ακόμη δεν μπορούσαν να παρίστανται οι επικεφαλής – θα μπορούσαν να εκπροσωπηθούν δια αντιπροσώπων.

Η περί τις 3 ώρες διαδικασία ολοκληρώθηκε στο πνεύμα της αδήριτης ανάγκης να λειτουργήσει το χιονοδρομικό

Κλείνοντας ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας υπογράμμισε ότι την πρόταση που διατύπωσε θα την αποστείλει για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και μετά θα τη γνωστοποιήσει στους φορείς και στους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να κάνουν τις όποιες παρατηρήσεις τους και μετά από αυτό τον κύκλο, θα την θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση

Νάουσα - Συζήτηση φορέων για το χιονοδρομικό  (30/9/2021)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ