Πως να αλλάξετε το concept της διακόσμησης του σπιτιού σας

 

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου γυρίζοντας στο σπίτι μας και πηγαίνοντας να καθίσουμε στο καναπέ μας, αισθανόμαστε ότι το περιβάλλον που έχουμε στο χώρο μας, δεν μας εμπνέει για να μας ξεκουράσει ή ακόμα και να μας ηρεμίσει μετά από μια έντονη μέρα στη δουλειά. 

Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους της οικίας μας, όπου το αποτέλεσμα είναι, ναι μεν να έχουμε τέσσερεις τοίχους για να μας προστατεύουν από τα καιρικά φαινόμενα εμάς και την οικογένειά μας, όμως δεν μας κάνουν να νιώθουμε άνετα σε αυτούς. 

Και είμαστε βέβαιοι, πως αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ποτέ μας δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι περισσότεροι έχουμε τη πεποίθηση πως οι λευκοί τοίχοι είναι αρκετοί για να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, όμως στη πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, τοίχος, εσωτερικό, δωμάτιο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Τι θα γινόταν αν βάζαμε στο concept της διακόσμησης του σπιτιού μας, διάφορους πίνακες; Σίγουρα θα δίναμε μια νέα πνοή, όπου θα είχε αποτέλεσμα και θα συμβάλλει άμεσα στην ανάταση της ψυχολογίας μας. Και ίσως να αναρωτιέστε στο τι μεγέθη και είδη πινάκων να επιλέξετε… Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μικρές συμβουλές, που θα κάνουν την διαφορά στο χώρο σας.

Σίγουρα, κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε χιλιάδες πίνακες σε πολλά μεγέθη, όπως και είδη αυτών. Ένα από τα ζητούμενα που πρέπει να προσέξετε, είναι στο τι χώρο θέλετε να καλύψει ο πίνακας που θα επιλέξετε. 

Αν για παράδειγμα, έχετε ένα τεράστιο μέρος από το λευκό σας τοίχο και σε αυτόν έχετε τοποθετήσει τον καναπέ σας, τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε έναν πίνακα, που να έχει σχεδόν ή το ίδιο μήκος με το εν λόγω έπιπλο, για να μπορέσει να καλύψει ευχάριστα και αρμονικά εκείνο το μέρος. Φανταστείτε να τοποθετήσετε ένα πίνακα που να είναι το ¼ του καναπέ σας… εκτός του ότι θα χανόταν ο πίνακας, θα ήταν και άσχημο το αποτέλεσμα.

Έπειτα μπορείτε να επιλέξετε αν θα είναι ενιαίος, τρίπτυχος ή ακόμα και με πέντε πτυχές που συνηθίζεται να είναι το μέγεθος κλιμακωτό, από το μεσαίο όπου είναι το μεγαλύτερο μέρος, έως τα μικρότερα που βρίσκονται στις άκρες.

Εικόνα που περιέχει πολύχρωμος

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Και μπορεί για τη διακόσμηση ενός χώρου, ένας πίνακας να είναι αρκετός, όμως για τους λάτρεις της τέχνης και της μοντέρνας οπτικής, οι ταπετσαρίες τοίχου, είναι μια από τις πιο διάσημες προτάσεις το τελευταίο διάστημα.

Για εσάς που δεν θέλετε να ανοίξετε τρύπες στους τοίχους σας, αλλά ψάχνετε για να βρείτε μοντέρνα και καλαίσθητα ζωγραφικά έργα για να καλύψετε τους χώρους σας, τότε οι ταπετσαρίες τοίχου είναι για εσάς!

Πρόκειται για το απόλυτο trend της εποχής μας και όσο περνάει ο καιρός, τόσο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς αυτές. Ο κόσμος έχει μείνει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να νομίζει, όταν ακούει τη λέξη ταπετσαρία, πως πρόκειται για κάτι από τη δεκαετία του ’80! 

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και οι ταπετσαρίες τοίχου έχουν ενσωματώσει νέα και μοντέρνα σχέδια και μοτίβα, που θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα! 

Γι’ αυτό βρείτε αυτό που σας αρέσει και μην αφήνετε τους χώρους σας, να μοιάζουν αδιάφοροι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ