Βέροια: Καθηγητές και δάσκαλοι «στα κάγκελα» - Απεργιακές κινητοποιήσεις – Συνέντευξη τύπου (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την ΕΛΜΕ Ημαθίας και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Νάουσας.

Η συνέντευξη τύπου αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας, μετά και την έφεση της Υπουργού Παιδείας, με την οποία μάλιστα ζητά και επιβολή χρηματικής «ποινής» σε βάρος όλων των Ομοσπονδιών Εκπαιδευτικών της Ελλάδας.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα της Ελιάς, την κεντρική τοποθέτηση έκαναν η Χαρά Αξούριστου Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας και η Σοφία Απιδοπούλου και Φανή Παυλίδου, εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων Ημαθίας και Νάουσας.

Όπως τονίστηκε, η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας, έχει στόχο την ανατροπή και την ακύρωση των όσων προβλέπονται στο Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ο οποίος επιδιώκει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι από πλευράς του Υπουργείου δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τις Υγειονομικές συνθήκες καθώς στις αίθουσες «στιβάζονται» μαθητές σε αριθμό που φτάνει από τους 25 και πάνω, οι ίδιες συνθήκες υπάρχουν κατά τη μεταφορά τους, ενώ στα σχολικά συγκροτήματα υπάρχει έλλειψη καθηγητών, καθαριστριών, επιστημονικού προσωπικού για τα self test, και γραμματείας.

Ταυτόχρονα όπως ειπώθηκε, οι ίδιοι καθηγητές χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, αναλαμβάνουν και το ρόλο της ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών.

«Θέλουμε δημόσια δωρεάν ισότιμη εκπαίδευση», υπογραμμίστηκε.  «Οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν το ανάστημά τους». 

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση.

 

Βέροια: συνέντευξη τύπου ΕΛΜΕ Ημαθίας - Δάσκαλοι (8/10/2021)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ