Ανακοίνωση με οξείς χαρακτηρισμούς από τον κ. Κουτσογιάννη – Κάνει λόγο για «κονδυλοφόρους» και «πρόθυμα δεκανίκια» - Προφανώς οφείλει να διευκρινίσει ποιους εννοεί…

 

Την πρότασή του για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών θα παρουσιάσει την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης.

Η πρόσκληση προς τα τοπικά ΜΜΕ εστάλη το πρωί της Δευτέρας μαζί με μία ανακοίνωση του συνδυασμού του η ο οποία περιέχει οξείς χαρακτηρισμούς.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «κονδυλοφόρους» και «πρόθυμα δεκανίκια»…

Δε γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρεται ο κ. Κουτσογιάννης. Καλό θα ήταν να το διευκρινίσει… Γενικώς και αορίστως μοιάζει σαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα…

Σημειώνεται ότι την διαδικασία ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο χώρο της «Έρια» μετά από πρόσκληση του δημάρχου Νάουσας και συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, την κάλυψαν δημοσιογραφικά εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ. Ως «τοπικά ΜΜΕ» εννοούμε αυτά που έχουν έδρα όχι μόνο τη Νάουσα, αλλά την Ημαθία.

Το Verianet, κατά την πάγια πρακτική του, κατέγραψε και δημοσίευσε βίντεο με όλη τη διαδικασία, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση. Ό,τι ακριβώς ειπώθηκε μέσα στην αίθουσα, ακριβώς αυτό δημοσιεύτηκε, ώστε η κοινή γνώμη να έχει την απόλυτα αντικειμενική ενημέρωση.

Δε γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρεται ο κ. Κουτσογιάννης με τους οξείς και προσβλητικούς για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, χαρακτηρισμούς και θα ήταν ευκταίο να προβεί σε απαραίτητες διευκρινίσεις.


Η ανακοίνωση του «Κοινού τόπου»:

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο γινόμαστε μάρτυρες μιας εντονότατης κινητικότητας σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε  από την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η παραχώρηση του στον ΕΟΣ. Ένας χρόνος χωρίς καμιά ενημέρωση, καμιά πρόσκληση φορέων και αντιπολίτευσης σε διάλογο, καμιά αλλαγή στην  εισήγηση που απορρίφθηκε την προηγούμενη φορά.
Ωστόσο το «έργο» της μεγάλης αγωνίας συνεχίζει να παίζεται ενώπιον αμήχανου κοινού. Πρωταγωνιστές κονδυλοφόροι που ανερυθρίαστα λειτουργούν ως εκπρόσωποι τύπου της δημοτικής αρχής, κάποια πρόθυμα δεκανίκια της παραπαίουσας διοίκησης Καρανικόλα και άνθρωποι που μέχρι πρότινος με δάκρυα στα μάτια δήλωναν ότι δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν γιατί «απλοί αγρότες ήταν».
Βεβαίως ένα χρόνο τώρα όλοι αυτοί απλώς χειροκροτούσαν τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα για τα υπέροχα φωτογραφικά ενσταντανέ του, αντί να ασχολούνται με την τύχη του Χιονοδρομικού μας Κέντρου.
Διότι μετά την περσινή συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος ξέχασε την ύπαρξη των 3,5 – τρισήμιση κατ’ αυτόν - Πηγαδιών και ασχολήθηκε μαζί τους πάλι την τελευταία στιγμή και ενόσω αυτά έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.
Το αποκορύφωμα όμως της πολιτικής αθλιότητας ήρθε με το ρεπορτάζ - δυσφήμιση της κρατικής τηλεόρασης για τα 3-5 Πηγάδια και κατ’ επέκταση για την πόλη μας, το οποίο μάλιστα το επικοινώνησε και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου χαρακτηρίζοντας το «αποκαρδιωτικό»!
Αποκαρδιωτική είναι η εμμονή του Δημάρχου να ξεφορτωθεί όπως – όπως τα 3-5 Πηγάδια με τρόπο ξεκάθαρα μη ευνοϊκό για τον Δήμο, δείχνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα αυτού του περιουσιακού στοιχείου του Δήμου.
Ακόμη πιο αποκαρδιωτική είναι η προσπάθεια απόλυτης απαξίωσης των 3-5 Πηγαδιών, γεγονός που μας βάζει σε πολύ δυσάρεστες σκέψεις για τη σκοπιμότητα αυτής του της ενέργειας.
Στους ανωτέρω προβληματισμούς κάθε υγιώς σκεπτόμενου δημότη ήρθε να προστεθεί και η συνέντευξη του Δημάρχου στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ναούσης». Αφού λοιπόν του επιτρέπεται ένα κρεσέντο λαϊκισμού και παραπλάνησης, καταλήγει να απευθύνει έμμεση απειλή σε όσους δημοτικούς συμβούλους αντιστέκονται στις προθέσεις του να προχωρήσει σε μια επιζήμια διαδικασία για τους δημότες.
Αναφέρθηκε λοιπόν σε «ξενοδόχους» οι οποίοι θα αναλάβουν τη «συμμόρφωση» όσων δεν ψηφίσουν την ίδια επιζήμια μισθωτική διαδικασία που εισηγείται εδώ και τρία χρόνια ο Δήμαρχος.
Η επιδίωξη του να περάσει εκβιαστικά την τελευταία στιγμή την προβληματική εισήγηση του, εν μέσω υποβοηθούμενης παραπλάνησης, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται μέχρι σήμερα, ενδιαφερόμενος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του προβολή.
Το να φτάσει όμως στο σημείο να μεταφέρει δημόσια απειλές ώστε να φοβήσει- πόσο μας υποτιμάει άραγε;;-  όσους αντιστέκονται στην επιζήμια πρόταση του, αυτό πραγματικά δείχνει ότι είναι επικίνδυνος για τον Δήμο μας.
Η παράταξη μας έχει αποδείξει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ -άμεσες ή έμμεσες- απειλές και μένει ακλόνητη ενάντια σε ό,τι πιστεύει ότι θα ζημιώσει τον Δήμο μας.
Καταψηφίσαμε τα αιολικά κόντρα σε αφόρητες πιέσεις και θα καταψηφίσουμε ό,τι θεωρούμε επιβλαβές για το βουνό μας και την αξιοποίηση του.
Στόχος μας είναι να ενώσουμε με προοπτική και ελπίδα τους συνδημότες μας.
Την Τετάρτη το απόγευμα θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου την θετική πρόταση μας για την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών. Προτείνουμε το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης μέσω διαγωνισμού και όχι «δωρεάν» όπως κάποιοι -αφελώς ή εσκεμμένως- ισχυρίζονται. Πρόκειται για μια πρόταση που είναι επωφελής και για τον επενδυτή, αλλά κυρίως για τον Δήμο και τους δημότες μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ