Οργάνωση Ανθεμίων του ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των κατοίκων στην Επισκοπή!

 

Την τελευταία βδομάδα στην Επισκοπή Νάουσας έχουν εκτιναχθεί τα κρούσματα από covid-19 . Οι κάτοικοι της Επισκοπής όπως και του Δήμου της Νάουσας συνολικότερα βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο ακόμα και της ίδιας τους της ζωής. 

Απορρίπτουμε την αιτιολόγηση της έξαρσης των κρουσμάτων σε ένα μεμονωμένο περιστατικό που αποδίδεται σε έναν γάμο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες , πράγμα που βολεύει το αφήγημα της « ατομικής ευθύνης» που καλλιεργεί όλο το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και αναπαρήγαγε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νάουσας. 

 Καλούμε τους κατοίκους της Επισκοπής να προβληματιστούν και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα , ώστε να μην κρυφτούν « κάτω από το χαλί» οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ για την έλλειψη μέτρων προστασίας από τον ιό. 

Τη στιγμή που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τις Νατοϊκές δαπάνες σε εξοπλισμούς , αποστολές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και συστοιχιών Πάτριοτ  στη Σαουδική Αραβία , τη στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιβόητης « πράσινης ανάπτυξης» και των τροφίμων στη περιοχή  απολαμβάνουν τις παχυλές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ο λαός του Δήμου μας :

 • Βλέπει τα ιατρεία κλειστά στα χωριά , χωρίς γιατρούς με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η πρόληψη εν καιρώ πανδημίας. 

 

 • Ψάχνει με το κυάλι τα συνεργία του ΕΟΔΥ σε εργοστάσια , σχολεία , πόλεις και χωριά . 

 

 • Αγωνιά για το αν το παιδί του θα νοσήσει στο σχολείο καθώς τα μέτρα προστασίας από το covid-19 είναι ανύπαρκτα και τα πρωτόκολλα επικίνδυνα. 

 

 • Παρατηρεί τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία να φεύγουν γεμάτα αφού όπως του λένε « δεν υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα λεωφορεία» 

 

 • Είναι αγανακτισμένος για τη κατάσταση του Νοσοκομείου της Νάουσας , το οποίο απαριθμεί πενήντα εργαζόμενους λιγότερους οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή , με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και τους εργολάβους να μπαίνουν από την « πίσω πόρτα». 

 

 • Βιώνει τα ελλειπή μέτρα προστασίας από τον ιό στα εργοστάσια κομπόστας και διαλογής φρούτων παράλληλα με το βραχνά της εποχικής εργασίας , την ακρίβεια και την σκληρή δουλειά. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη , αυτοαπασχολούμενο να βγει στο προσκήνιο , να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του , να μην « πέσει στη λακκούβα»  της κυβερνητικής εναλλαγής .

 Υπάρχει πλέον πείρα από τη τελευταία δεκαετία με τη μια κυβέρνηση να διαδέχεται την άλλη , και τα λαϊκά δικαιώματα όπως είναι το Δημόσιο σύστημα Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς. 

Οι κάλπικες υποσχέσεις  της κυβέρνησης και των κομμάτων του συστήματος επιβεβαιωμένα οδηγούν σε αδιέξοδο . Τώρα είναι καιρός να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που μόνο συμφέρον έχουν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών   , το δρόμο που με παλικαρίσιο τρόπο άνοιξαν όλοι οι πρόσφατοι αγώνες των εργαζομένων στην e-food, των εκπαιδευτικών, των αγροτών μέσα από τους συλλόγους τους , το δρόμο που αποδεικνύει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Σήμερα επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια του λαού :

 •  Στα σχολεία με 15 μαθητές στην τάξη. Καθημερινή απολύμανση των σχολείων , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς.

 • Να λειτουργήσουν με πλήρη κάλυψη όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

 • Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους - Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, με ευθύνη του κράτους στα σχολεία, σε εργοστάσια πόλεις  και χωριά. 

 • Επιστροφή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας που βρίσκονται σε αναστολή και πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων. Κανένας εργολάβος σε δομές Υγείας και Πρόνοιας.

 • Κάλυψη όλων των κενών σε ΙΚΑ και αγροτικά Ιατρεία.

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα σε περίπτωση ασθένειας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με μείωση του εργάσιμου χρόνου , πρόσληψη προσωπικού

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ