Νάουσα: Χιονοδρομικό 3-5 πηγάδια – Ζητείται ελπίς….

 

Τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες δεν στάθηκαν ικανά να διαμορφώσουν τον απαιτούμενο «βηματισμό» για μια λύση προοπτικής για το Χιονοδρομικο 3-5 Πηγάδια.

Η υπόθεση «χιονοδρομικό 3-5 Πηγαδιών» οδηγήθηκε σε ένα αδιέξοδο από το οποίο πολύ δύσκολα θα βγει στο άμεσο μέλλον.

Οι ισορροπίες στο αποφασιστικό όργανο είναι δεδομένες και η η σύγκλιση που επιχείρησε να συνδιαμορφώσει η πρωτοβουλία του δημάρχου μπορεί να διέγειρε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινωνίας σε ρόλο συνδιαμορφωτή της τελικής πρότασης, αλλά αυτό δεν «πέρασε» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα χαρακτηριστικά του αδιεξόδου εκφράστηκαν με τον πιο «σαδιστικό» τρόπο μέσα από την ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Μία κρίσιμη ψήφος ήταν η διαφορά ανάμεσα στο «όχι» και το «ναι»…

Τα αδιέξοδα πάντα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Της ελάχιστης απόκλισης μεταξύ των αντιθέτων απόψεων.

Μια μεγάλη ή έστω εμφανής διαφορά μεταξύ του «ναι» και του «όχι» σηματοδοτεί ένα πρόκριμα… Η μικρή έως οριακή απόκλιση είναι αυτή που ορίζει αδυναμίες περαιτέρω προοπτικής.

Για την πρόταση-εισήγηση της πλειοψηφίας, η αξιωματική αντιπολίτευση επιφύλαξε οξείς αρνητικούς χαρακτηρισμούς και αντέτεινε την δική πρόταση, η οποία πάντως για διαδικαστικούς λόγους, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Πάντως οι άλλες παρατάξεις έδειξαν να μην συμφωνούν με καμιά από τις δύο.

Διαφάνηκε ότι ακόμη και στην περίπτωση που η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμπαινε σε ψηφοφορία θα  έπαιρνε ψήφους λιγότερους από τον αριθμό των μελών της καθώς ήδη δύο μέλη της και ένα πρώην που ανεξαρτητοποιήθηκε, ψήφισαν υπέρ της εισήγησης.

Η κ. Ιωσηφίδου έδειξε να «γέρνει» περισσότερο προς τις απόψεις του «κοινού τόπου», αλλά με «αστερίσκους». Αντίθετη με την εισήγηση η παράταξη του κ. Μυλωνά και εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη στάση της ΛΑΣ, όχι ως προς τη θέση της, αλλά για το γεγονός ότι και στις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις απουσίαζε ο επικεφαλής της.

Όλα αυτά αφορούν πλέον την ιστορική καταγραφή ενός ατελέσφορου «δια ταύτα».

Η μακροχρόνια μίσθωση, αν και συνοδευόταν από μια σημαντική «προίκα», προσέκρουσε σε αντιπολιτευτική αντιπρόταση και απόψεις που έχουν ιδεολογικές προσεγγίσεις.

Η μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης μέσω διαγωνισμού βρίσκεται ακόμη στη φάση της διατύπωσης χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάτι που να γοητεύεται από αυτήν.

Η θέση της ΛΑΣ η οποία από καθαρά ιδεολογική προσέγγιση, νιώθει ανατριχίλα προς οτιδήποτε ιδιωτικό δεν αποτέλεσε ξάφνιασμα.

Με τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο κύκλος των θεσμικών συζητήσεων για το Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια, έχει κλείσει. Η εισήγηση καταψηφίστηκε και αναζητείται νέα πρόταση η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται σε δύο συνθήκες: Να είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου και να είναι εφαρμόσιμη.

Μέχρι τότε θα κυριαρχεί η τρίτη λύση… Αυτή της μη λειτουργίας και της απαξίωσης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη της Νάουσας, για τον δήμο της Νάουσας και για μια Ημαθία, διαρκώς βυθιζόμενη οικονομικά και προοπτικά.

Δ. Καρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ