Βέροια: Ευαισθητοποιώντας με τέχνη για την θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα (βίντεο)

 

Eκδήλωση με τίτλο «Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα» πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23,24 Οκτωβρίου στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια.
 

Την εκδήλωση υλοποίησε το Σωματείο «ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ» στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ημέρα Μεσογειακής Δράσης 2021: Αλφαβητισμός για τον Ωκεανό για όλους τους ανθρώπους στη Μεσόγειο.
 

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε έκθεση έργων, Video Art  «Μetamorfosi» από Ναυσικά Στάθη (πρώτη προβολή στην Ελλάδα) και προβολή φωτογραφιών από το σύνολο των δράσεων.
 

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν: Διάδραση με εκθέματα (Αρελάκη Βασιλική, Αρετάκη Ξανθίππη): « Υπέροχα πλάσματα …. SoS», Αυτοσχέδια Performance από την Ομάδα Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί Βέροιας, Φωτογραφική παρουσίαση έργων φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από ανακυκλώσιμα υλικά (Ιορδάνης Στυλίδης),  Performance: « Φυλή Πλαστική » Αναστασίου Κατερίνα, Αρελάκη Βασιλική, Αρετάκη Ξανθίππη, Αρζόγλου Ευθυμία, Παπαδοπούλου Ελίζα, Σιδερίδου Ελίζα, Φελούρη Αθηνά.
 

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τα θάλασσα, τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης και πιο συγκεκριμένα με τα πλαστικά απορρίμματα που καταλήγουν στο παράκτιο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού πάρκου Γαλλικού, Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

 

Συμμετείχαν:
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – Εκπαιδευτικός  Κουρουζίδης Χάρης
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ – Εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου και εκπαιδευτικοί του σχολείου  
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ– Εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου και εκπαιδευτικοί του σχολείου  
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Π. ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ – Εκπαιδευτικοί Διαμαντίδου Ελένη, Φελούρη Αθηνά  
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΕΡΟΙΑΣ – Εκπαιδευτικός Χρυσάνη Κατερίνα 

 

Βέροια - Θαλάσσια απορρίμματα - Από τα ποτάμια στο Δέλτα (24/10/2021)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ