Επιστολή ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου Νάουσας Τόσιου Αριστείδη

 

Κύριε Πρόεδρε,
 

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 και 7 του Ν. 3852/2010, - όπως αυτό τροποποιήθηκε με τα άρθρα 73 του Ν. 4555/2018 και 114 παρ.4.α του Ν. 46232019 - καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ».
 

Στην παράταξη αυτή συνέπραξα για το καλό της πόλης συντεταγμένα, χωρίς δόλο και προσωπικό συμφέρον, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», στην οποία εκλέχτηκα στις Δημοτικές εκλογές του 2019. Όλο αυτό το διάστημα από τη σύμπραξη μας έως σήμερα, δεν αξίωσα με κανένα τρόπο έμμισθη θέση ούτε επεδίωξα άλλο αντάλλαγμα ιδιοτελούς συμφέροντος από το Δήμαρχο. Αντιθέτως, σεβόμενος τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν, διευκόλυνα με την επαγγελματική μου κατάρτιση και τις γνώσεις μου, το έργο του Δήμου σε σοβαρά θέματα. Πάντα σιωπηλά, με ανιδιοτέλεια και χωρίς υπεροπτικές τάσεις.
 

Στο διάστημα των δύο ετών ως Δημοτικός Σύμβουλος, σεβόμενος της ηθικές μου αξίες, την ελευθερία έκφρασης των υπόλοιπων συναδέλφων μου και την ψήφο των Ναουσαίων που με στήριξαν, τοποθετήθηκα πολλάκις σε θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το Δήμο μας.
 

Με διαύγεια σκέψης, πέρα από κάθε συναισθηματική φόρτιση και μακριά από κάθε ενεχόμενο πολιτικό δόλο, με ξεκάθαρες και σταθερές διαχρονικά τοποθετήσεις, με λελογισμένη τεκμηρίωση αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 

Με καλοπροαίρετη και έγκαιρη προπαντός κριτική, προειδοποίησα αρκετές φορές το Δήμαρχο και έχω ενημερώσει το Σώμα, για τον επιπόλαιο και ερασιτεχνικό τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, καθώς και των απρόβλεπτων συνεπειών και κινδύνων που δημιουργούνται από τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα διαπιστώνω μια υποκριτική και συνάμα υπεροπτική στάση από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, δίχως πραγματική διάθεση συνεργασίας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως με τους έως τώρα δογματικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, «μπερδέψαμε επικίνδυνα το κουβάρι» σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, τραβώντας με λάθος μεθόδους και κυρίως με επικίνδυνα ακατάλληλους ανθρώπους το νήμα.
 

Θεωρώ πλέον, πως με την παρούσα Δημοτική παράταξη δεν υπάρχει κανένα σημείο συνάφειας σε ουσιαστικές θέσεις και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων. Επιπλέον, έχω δηλώσει επανειλημμένα με τη στάση μου και τις επίσημες τοποθετήσεις μου, την άρνηση μου στην επιδιωκόμενη επιβολή παραταξιακής πειθαρχίας και ύποπτης παρασκηνιακής μεθόδευσης διαφόρων θεμάτων του Δήμου, στα οποία το κοινό συμφέρον μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
 

Έμαθα και συνεχίζω να πειθαρχώ μόνο στις ηθικές μου αξίες και τους Θεσμούς.
 

Για το λόγο αυτό, δηλώνω Δημόσια ότι αποχωρώ από τη Δημοτική παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ», υπηρετώντας πλέον την πόλη μου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας από τη θέση αυτή να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μου.

 

Νάουσα, 27 Οκτωβρίου 2021

 

Ο Δηλών,
Τόσιος Αριστείδης του Κωνσταντίνου
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ