Ημαθία - Ι. Μονή Καλλίπετρας: Το απίστευτο «κατηγορητήριο» της δίωξης του π. Παλαμά – Όλα τα στοιχεία της πλεκτάνης (βίντεο)

 

Τον Ιούλιο του 2015 κάποιος πολίτης, ο Ιωάννης Κυριλίδης, φέρεται ότι εκχέρσωσε μόνος του δασική έκταση δύο στρεμμάτων κάπου στην παρόχθια περιοχή του Αλιάκμονα, στη Ράχη Ημαθίας. Από την φερόμενη εκχέρσωση – σε σημείο που δεν προσδιορίζεται επακριβώς – αποκόμισε ποσότητα καυσόξυλων βάρους 200 κιλών περίπου.

Κατά την τέλεση της πράξης του έγινε αντιληπτός από διερχόμενο περιπατητή ο οποίος ρώτησε τον Ιωάννη Κυριλίδη τι θα τα κάνει τα καυσόξυλα και ο «δράστης» απάντησε ότι θα τα πουλήσει για να πάρει λεφτά…

Με αυτό το κατηγορητήριο ξεκίνησε η εξαιρετικά περίεργη δικαστική δίωξη σε βάρος του ηγούμενου της Ι.Μ Καλλίπετρας, π. Παλαμά.

Ο φερόμενος ως «δράστης» με το όνομα Ιωάννης Κυριλίδης και ο ηγούμενος της Ι. Μονής π. Παλαμάς είναι ένα και το αυτό πρόσωπο!!! Ιωάννης Κυριλίδης είναι το κοσμικό ονοματεπώνυμο του π. Παλαμά.

Ο περιφερόμενος στην περιοχή περιπατητής και μάρτυρας στο δικαστήριο, ο οποίος κατέλαβε τον «δράστη» κατά τη διάρκεια της τέλεσης της κακουργηματικής πράξης του, αναγνώρισε στο πρόσωπό του όχι τον ιερομόναχο π. Παλαμά, αλλά κατά την τυχαία συνάντησή τους, γνώριζε το κοσμικό του ονοματεπώνυμο!!!

Όμως τα «παράδοξα» δεν τελειώνουν εδώ. Μετά την καταγγελία σε βάρος του «δράστη» ασκήθηκε δικαστική δίωξη. Με την εξής απίστευτη χρονική σειρά: Η καταγγελία φέρει ημερομηνία προγενέστερη από την τέλεση της καταγγελλόμενης πράξης!!!

Δηλαδή η καταγγελία για την τέλεση του αδικήματος έγινε δυο βδομάδες πριν από την ημερομηνία που τελέστηκε η φερόμενη παράνομη πράξη!!!

Όλα αυτά τα απίστευτα όχι μόνο δεν προκάλεσαν την φυσιολογική αντίδραση  της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της πασιφανούς πλεκτάνης, αλλά έγιναν αποδεκτά ως ένα πραγματικό κατηγορητήριο το οποίο μάλιστα «διευρύνθηκε» και με άλλες κατηγορίες!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από την έναρξη της δικαστικής δίωξης, τα καταγγελλόμενα ως παράνομες πράξεις αποσυνδέονται από την πραγματικότητα. Πουθενά δεν αναφέρεται η Ι. Μονή και ως «δράστης» παρουσιάζεται όχι ο ηγούμενος της, αλλά κάποιος πολίτης που προβαίνει σε παράνομες πράξεις. Ο λόγος είναι απλός: Η δίωξη έχει στόχο να πλήξει προσωπικά τον διωκόμενο με τέτοιον τρόπο ώστε οι συνέπειες της δικαστικής δίωξης να μην έχουν καμιά επίπτωση στην περιουσία της Ι. Μονής, ούτε στην Ι.Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης στην οποία ανήκει η Ι. Μονή, ούτε στο χώρο της Εκκλησίας γενικότερα.

Είναι προφανής ο στόχος του ορατού δια γυμνού οφθαλμού, ψευδούς κατηγορητηρίου. Μόνο που ο εμπνευστής και ο συντάκτης του ήταν αρκετά απρόσεκτος έως αφελής.

Όπως προαναφέρεται, η καταγγελία για την τέλεση της υποτιθέμενης παράνομης πράξης έγινε πριν την ημερομηνία που αναφέρεται ότι έγινε η παράνομη πράξη!!! Δηλαδή καταγγέλθηκε μια παράνομη πράξη πριν καν συντελεσθεί!!!

Την υποτιθέμενη ημέρα που ο ιδιαίτερα δυναμικός και παραγωγικός Ιωάννης Κυριλίδης κατόρθωνε να εκχερσώσει μόνος του δασική έκταση δυο στρεμμάτων, αποκομίζοντας ποσότητα καυσόξυλων βάρους 200 κιλών περίπου, τα οποία ομολόγησε σε διερχόμενο περπατητή ότι σκόπευε να τα πουλήσει για να βγάλει λεφτά, ο π. Παλαμάς (το ίδιο πρόσωπο δηλαδή) βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη δίνοντας διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητες.

Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε κατάσταση ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Μάλλον δεν είναι εύκολο, ακόμη και για έναν έμπειρο σε δασικές εργασίες, σκληροτράχηλο υλοτόμο, να εκχερσώσει μόνος του δύο στρέμματα δασική έκταση, ευρισκόμενος σε μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση κρίθηκε ότι έχει «αντικειμενική υπόσταση» και οδηγήθηκε στο ακροατήριο.

Εκεί πρωτόδικα, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου. Με την πρόταση της εισαγγελέως συντάχθηκε και η πρόεδρος του δικαστηρίου, αλλά ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, αφού οι πάρεδροι είχαν αντίθετη άποψη!!!

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό, αλλά ταυτόχρονα «γέννησε» και νέα κατηγορητήρια. Αυτή τη φορά τα «αδικήματα» αφορούν τον ελαιώνα της Ι. Μονής.

Τα μικρής ηλικίας ελαιόδεντρα κρίθηκε ότι φυτεύτηκαν παράνομα, όπως επίσης κρίθηκε παράνομη η από ετών περίφραξη του ελαιώνα. Οι «παράνομες» αυτές πράξεις αποδόθηκαν στον …. Ιωάννη Κυριλίδη «στοιχειοθετώντας» κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος για καταπάτηση δημόσιας έκτασης!!!

Μαρτυρικές καταθέσεις κατοίκων του χωριού Ράχη που τόνιζαν ότι η υφιστάμενη κατάσταση προϋπήρχε και ότι οι ίδιοι φρόντιζαν την Ι. Μονή και τον περιβάλλοντα χώρο, πολλά χρόνια πριν εγκατασταθούν εκεί ιερομόναχοι, δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι στην περιοχή περιφέρεται κάποιος Ιωάννης Κυριλίδης ο οποίος προβαίνει σε παράνομες πράξεις ή αποδίδονται σε αυτόν παράνομες πράξεις ακόμη και κατά φαντασία!

Η απίστευτη αυτή υπόθεση που κανονικά δεν θα έπρεπε να φτάσει καν στο ακροατήριο, καθώς τα στοιχεία του κατηγορητηρίου είναι σαθρά και εμφανώς προϊόντα κακόβουλης φαντασίας, σέρνεται εδώ και έξη χρόνια και μάλιστα με δικαστήρια σε βαθμό κακουργήματος!!!

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι την εποχή που ξεκίνησε να εξυφαίνεται το εμφανώς ανυπόστατο και ψευδές κατηγορητήριο, εισαγγελέας στη Βέροια ήταν κάποιος δικαστικός ιδιαίτερα θεοσεβούμενος ο οποίο πολύ συχνά έσπευδε να εκφράσει την βαθειά του πίστη σε Ιερούς χώρους. Είχε όλη τη δυνατότητα να πληροφορηθεί – ακόμη και επιτόπου – τα πραγματικά γεγονότα ή την ανυπαρξία των καταγγελλομένων γεγονότων.  

Πριν λίγες μέρες έλαβε τέλος ακόμη ένας δικαστικός Γολγοθάς της υπόθεσης, με την αθώωση του ηγούμενου της Ι. Μονής από το Μεικτό Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στις 16 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί η τελευταία δίκη της απίστευτης αυτής ιστορίας.


Βίντεο το ιστορικό της υπόθεσης – π. Παλαμάς – Ηγούμενος της Ι. Μονής Καλλίπετρας στη Ράχη Ημαθίας

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ