Βέροια – Παύλος Γερουλάνος: «Όσο πιο δίκαια μοιράσουμε τον πλούτο, τόσο περισσότερο θα πολλαπλασιαστεί μέσα στην Ελληνική Κοινωνία»

 

Την Ημαθία επισκέφτηκε το Σάββατο 20/11/2021 ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας καθώς πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Γερουλάνος, παραβρέθηκε στη Βέροια, όπου έκανε προγραμματισμένες συναντήσεις.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ μετέφερε τις θέσεις για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας: «Όσο πιο δίκαια μοιράσουμε τον πλούτο, τόσο περισσότερο θα πολλαπλασιαστεί μέσα στην Ελληνική Κοινωνία»

«Μιλάμε κυρίως για τον κίνδυνο που έχει η χώρα να οδηγήσει μια νέα χρεοκοπία, όσο επενδύουμε στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο που είχε παρέλθει και στο παρελθόν.

Ο μόνος τρόπος να τη γλιτώσουμε αυτή τη φορά είναι τα χρήματα τα οποία έρχονται στην Ελλάδα, και είναι πολλά, να πάνε σε όσες Ελληνίδες κι Έλληνες μπορούν να πάνε. Όσο πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες μπορούν», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να οδηγήσουμε ουσιαστικά τον πλούτο μέσα από φορείς, μέσα από συλλογικότητες, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί, οι Ανεξάρτητες Αρχές, τα Εργατικά Κέντρα, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν φορείς που λογοδοτούν πιο κοντά στην κοινωνία.

Μόνο όταν αυτοί οι φορείς αρχίζουν και συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν τοπικό πλούτο και να πολλαπλασιαστεί αυτος ο πλούτος πολλές φορές.

Αλλιώς όσο πηγαίνουν πολλά χρήματα σε λίγους, ο πλούτος αυτός θα φύγει πολύ γρήγορα στο εξωτερικό.» 

Ο κ. Γερουλάνος, «έκλεισε» λέγοντας: «Το δικό μας σχέδιο αφορά την αποσυγκέντρωση της εξουσίας ως προϋπόθεση για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που είναι προϋπόθεση για την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αυτή είναι η βασική αρχή. Από εκεί απορρέουν όλες οι επιμέρους πολιτικές που προτείνουμε.

Όσο πιο δίκαια μοιράσουμε τον πλούτο, τόσο περισσότερο θα πολλαπλασιαστεί μέσα στην Ελληνική Κοινωνία αντί να φύγει στο εξωτερικό, που θα γίνει, αν όλο αυτόν τον πλούτο τον πάρουνε οι λίγοι που ουσιαστικά προστατεύουν τα κεφάλαιά τους εκεί.» 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ