Βέροια – 8ο αναπτυξιακό τουρνουά «Φώτη Τσιαλτζούδη»: Βραβεύτηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα

 

“Guest star” του Σαββάτου, στο 8ο αναπτυξιακό τουρνουά «Φώτη Τσιαλτζούδη» που διεξάγεται στη Βέροια, ήταν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο «Γκάλης» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Τον Καλλίνικο Κρεάνγκα καλωσόρισε και προλόγισε η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, Ιωάννα Γκουτζιλίκα, ενώ την βράβευση για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο του αθλήματος,  έκανε ο προπονητής του Ομίλου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας, Γιώργος Τσιαλτζούδης.

 

Βέροια - Επιτραπέζια Αντισφαίριση 8ο αναπτυξιακό τουρνουά - απονομή (27/1//2021)

 

Ο χαιρετισμός της εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Ιωάννας Γκουτζιλίκα:
 

Φίλες και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης,

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Αντιπεριφερειάρχη μας, κ. Καλαϊτζίδη, για ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του 8ου Ανοιχτού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, διοργάνωση που, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας, Φώτη Τσιαλτζούδη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας εφαρμόζοντας μια στοχευμένη στρατηγική ενίσχυσης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, εναρμονισμένη πάντα στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει το ευ αγωνίζεσθε και τον πολιτισμό μας.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, λόγω της πανδημίας, είναι καιρός να αναδιπλωθούμε και σιγά – σιγά, τηρώντας τα ισχύοντα κάθε φορά υγειονομικά πρωτόκολλα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία, καλή δύναμη και να συνεχίσετε για έτη πολλά, τη διοργάνωση παρόμοιων, σημαντικών για τον τόπο μας, αθλητικών διοργανώσεων.

 

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι ένας επαγγελματίας παίκτης του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Γεννήθηκε στην πόλη Μπίστριτσα (ρουμ. Bistriţa) της Ρουμανίας στις 8 Μαρτίου του 1972. Το 1989, όταν έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Λουξεμβούργου εκπροσωπώντας τη Ρουμανία, του έγινε η πρόταση να ενταχθεί στην εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ελλάδας και έτσι στα 17 του χρόνια ήρθε στην Ελλάδα. Από τότε έχει λάβει σειρά διακρίσεων σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Είναι ένας άκρως επιθετικός παίκτης με πολύ θεαματικό τρόπο παιχνιδιού. Το αναγνωριστικό χαρακτηριστικό του είναι το πολύ δυνατό και ιδιότροπο ρεβέρ του. Είναι δεξιόχειρας και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκό τρόπο κρατήματος της ρακέτας (shakehand).
 

Διακρίσεις

Χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 1991

Χρυσό μετάλλιο στο μικτό διπλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992

Χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1994

Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2003

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό TOP 12 του 2011

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ