Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκη Ανδρουλάκη με ποσοστό άνω του 68%

 

Σαρωτική είναι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, καθώς λαμβάνει ποσοστό 68,42% έναντι του 31,58% που συγκεντρώνει  ο Γιώργος Παπανδρέου. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο κ.Ανδρουλάκης επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που τον ήθελαν να κόβει πρώτος το νήμα, το οποίο πραγματοποιεί με τρόπο εντυπωσιακό.

Η διαφορά που φαίνεται χωρίζει τους δύο υποψηφίους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον «αέρα» ανανέωσης που υποσχέθηκε να φέρει στο Κίνημα Αλλαγής. Αποτελεί μια καθαρή εντολής νίκης για τον Κρητικό Ευρωβουλευτή, ενόψει της επόμενης ημέρας στο κόμμα, που θα τον βρει στον προεδρικό θώκο.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου παρά το «σκληρό ροκ» που ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες, εξαπολύοντας μάλιστα και προσωπικές επιθέσεις κατά του συνυποψήφιού του, δεν κατάφερε να αλλάξει τις εις βάρος τη συνθήκη, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, που αφορά τη δυναμική που σχηματίζει ξανά το Κίνημα Αλλαγής, πως και στον β’ γύρο η προσέλευση μεγάλη και πολύ πιο μαζική από την αντίστοιχη του 2017. Συνολικά 206.000 πολίτες συμμετείχαν στις δεύτερες εκλογές, δηλαδή το 76% όσων ψήφισαν στον α’ γύρο.

Το Λονδίνο ψήφισε Ανδρουλάκη

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44. Υπήρξε και ένα λευκό.

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχάρη τον Ν. Ανδρουλάκη για τη νίκη του

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

«Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη και Λοβέρδο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη και του είπε να τα πουν από κοντά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

 
 
www.sofokleousin.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ