Ημαθία: Τα «backstage» από την επίσκεψη Αυγενάκη στο Σέλι (φωτογραφίες)

 

Με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν… άνοιξη και τη θερμοκρασία σε πρωτόγνωρα για την εποχή, υψηλά επίπεδα, έγινε η επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο Σέλι.

Είχε ανέβη και την προηγούμενη ημέρα και ενημερώθηκε αναλυτικά.

Πάντως η επίσκεψη Αυγενακη στο Σέλι σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δεν έτυχε της ανάλογης «αξιολόγησης».  Από τα τοπικά ΜΜΕ μόνο το Verianet κάλυψε την επίσκεψη.

Φτάνοντας στο Σέλι ο κ. Αυγενάκης κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διακριτική απόσταση από το χώρο της εκδήλωσης και τους χαιρέτισε έναν – έναν.

Πρώτος από τους επισήμους έφτασε στο εστιατόριο του χιονοδρομικού όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ.κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησαν οι λοιποί προσκεκλημένοι, θεσμικοί παράγοντες και ένας «απρόσκλητος»!!! 

Αυτός ήταν ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας ο οποίος «εκτός πρωτοκόλλου» έσπευσε να μεταβεί στο Σέλι. 

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έκανε και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μετόχι  το Νοέμβριο του 2019, πετυχαίνοντας να θέσει «στο φτερό» το ζήτημα του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών.

Ο ομόλογός του της Βέροιας, αν και η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε στον ευρύτερο Δήμο Βέροιας, δεν πήγε καν να τον συναντήσει, διότι, όπως είπε «δεν καλέστηκε»!!!

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Καρανικόλας πήγε στο Σέλι χωρίς να περιμένει πρόσκληση, επισφραγίζοντας την αρχή που ορίζει ότι για ένας δήμαρχος δεν περιμένει προσκλήσεις. Αξιοποιεί κάθε ευκαιρία υπέρ του Δήμου και των δημοτών του. Αυτή τη φορά έθεσε στον υφυπουργό αθλητισμού το ζήτημα της αξιοποίησης των αθλητικών χώρων στον Αγ. Νικόλαο. 

Η κίνηση σχολιάστηκε θετικά, στο “after” που γίνεται συνήθως με τις πρώτες αποτιμήσεις..

Εκεί επισημάνθηκαν και οι… απουσίες…

Ο Δήμος Βέροιας είχε μάλλον «υπηρεσιακού ύφους» παρουσία. Ο Δήμαρχος Βέροιας εμφανίστηκε συνοδευόμενος από το μόνιμο εσχάτως συνοδό-αντιδήμαρχό του οποίου οι αρμοδιότητες ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο.

Στη σύντομη τοποθέτησή του πρόλαβε να εκφράσει μια άκομψη διαφωνία με τον υφυπουργό, λέγοντας ότι δεν είναι έργο πνοής η τεχνητή χιονόπτωση…

 Επίσης – σύμφωνα με το «μας είπαν» - απέδωσε την έλλειψη της χιονόπτωσης στην επιρροή από τους ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και Πτολεμαίδας οι οποίοι – σημειωτέον – λειτουργούν εδώ και 35 χρόνια… Αλλά «υπέσκαψαν» το τοπικό μικροκλίμα της τελευταία 10ετία…  

Πέραν του δημάρχου και του συνοδεύοντος αυτόν, αντιδημάρχου, δεν υπήρξε άλλη εκπροσώπηση, γεγονός που επισημάνθηκε από τους ιδιαίτερα παρατηρητικούς Σελιώτες..

Κύρια επισήμανση τα εκ της συνδιοίκησης πρόσωπα με την επικεφαλής της δεύτερης τη τάξει παράταξης, η οποία διετέλεσε και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όπως και της αντιδημάρχου,  ισχυρά υποστηριζόμενης από το Σέλι, μέχρι προσφάτως προέδρου της ΤΟ Βέροιας.

Αντίθετα έσπευσε ο γνωστός για το ύφος και την «εξωστρέφειά» του, Ηλίας Φωτιάδης. 

Από τον κομματικό χώρο παρών ήταν ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Σταύρος Γιανναβαρτζής. Επίσης παρών ήταν το στέλεχος στον Αγροτικό Τομέα, Χρήστος Γιαννακάκης.

Σύμφωνα με διοικούντες και κατοίκους, το Σέλι είχε να το επισκεφτεί υπουργός εδώ και πολλά χρόνια

 

Όλη η εκδήλωση στο βίντεο: 

Ημαθία - Ο υφ.Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (3/1/2022) 

 

*Φωτογραφίες θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίτλο

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ