Για την συνάντηση στο Χ.Κ.Σελίου - Παρόντες όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, απών ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Βερμίου - Σχόλιο του Γ. Φαρσαρώτου

 

Πολύ σημαντικά αυτά που συμφωνήθηκαν αυτές τις ημέρες στο Σελι ως οδικός χάρτης για την αναβάθμιση του ΕΧΚΣ και της ευρύτερης περιοχής με αφορμή την πολυήμερη παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη οπως αναφέρθηκε και σε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ. Βασικός πυλώνας η τεχνητή χιόνωση στις πίστες στο Ασούρμπασι και στην βάση στα baby lift.

Καιρός είναι λοιπόν να περάσουμε αμεσα,με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, από την επικαιροποίηση των μελετών τεχνητής χιονωσης στην πραγματοποίηση της. Αυτό θέλουμε ως Ημαθιωτες και ως Σελιώτες εδώ και χρόνια και η συγκυρία δείχνει να είναι ευνοϊκή......Θέλουμε οι υποσχέσεις να γίνουν άμεσα πράξεις.

Δυστυχώς στην συνάντηση που έδωσαν το παρόν ΟΛΟΙ οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες της Ημαθίας ΑΠΩΝ ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Βερμίου. Χάθηκε η ευκαιρία ως ο κατεξοχήν αρμόδιος για την περιοχή γύρω από το Χιονοδρομικό να εκφράσει και αυτός υποστηρικτικά την άποψη του για την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του χιονοδρομικού με την δημιουργία της τεχνητής χιονωσης αλλά και την μετατροπή του ΕΧΚΣ σε προορισμό 4 εποχών και την λειτουργία του ως προπονητικού κέντρου. Χάθηκε η ευκαιρία παρουσία Υφυπουργών, Αντιπεριφερειαρχών, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων να θέσει με λίγα λόγια και τα βασικά προβλήματα του Κάτω Βερμίου μια και η ανάπτυξη του ΕΧΚΣ περάνει μέσα απο την τουριστική ανάπτυξη της Κοινότητας αλλά και αντίστροφα.

Να τονίσει οτι θα φτιάσουμε εάν ολα πάνε καλά με την τεχνητή χιονωση και την αναβάθμιση σε προορισμού 4 εποχών του ΕΧΚ να έχουμε χιλιάδες κόσμο στο Σέλι και όλους αυτούς δεν θα μπορούμε να τους κρατήσουμε πάνω.

Δεν θα έχουν που να κοιμηθούν στο Σελι με την πρωτοφανή έλλειψη σε τουριστικά καταλύματα, Με το Ξενία έτοιμο να πέσει και άλλα νέα Ξενοδοχεία σφραγισμένα εδώ και σχεδόν 10 χρονια. Να ζητήσει παρεμβάσεις σε θέματα υποδομών οπως η βελτίωση των δρομων που οδηγούν στο Σελι και στο χιονοδρομικό απο Βέροια/Νάουσα αλλά και το θέμα του νερού που κόβεται και επηρεάζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Να τονίσει την αναγκαιότητα να υπάρχει μέσα στη Διοίκηση του ΕΧΚΣ ως μέλος ο εκάστοτε πρόεδρος της Κοινότητας Σελιου ώστε να ενημερώνεται αλλά και να εκφράζει θεσμικά και την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Ολα αυτά τα ζητήματα άπτονται της ανάπτυξης του ΕΧΚ Σελιου αλλά και της περιοχής γύρω απο αυτό. Δυστυχώς η Κοινότητα Σελίου ακέφαλη και απούσα παρακολουθεί και ενημερώνεται ( ?) για τα ζητήματα του τόπου της και της αρμοδιότητας της από τον τοπικό Τύπο.

 

 

Του Γιώργου Φαρσαρώτου

* Δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Fb, και δεν εστάλη σε κανένα τοπικό ΜΜΕ κατ' αποκλειστικότητα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ