ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Επιτέλους φως!!!!

 

Επιτέλους μια χαραμάδα ελπίδας στον πολύπαθο χώρο του «Πολιτισμού»… Αυτού του «Πολιτισμού» όπως τον αντιλαμβάνονταν τόσα χρόνια οι «ειδικοί» και οι «αυθεντίες» του χώρου.

Επιτέλους το κλειστό «κλαμπάκι», η «λέσχη των πεφωτισμένων» δείχνει να αλλάζει μορφή και νοοτροπία….

Η ανακοίνωση της ΚΕΠΑ προς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα δεν είναι καμιά «ουρανοκατέβατη» ιδέα… Είναι απλώς το αυτονόητο!!! Κι αυτό την κάνει σπουδαία!!!

Επιτέλους ένας προγραμματισμός πολιτιστικών δράσεων που δεν θα διαμορφώνεται από τα διάφορα «καλλιτεχνικά γραφεία» και τις δημόσιες σχέσεις με μανατζαραίους.

Επιτέλους μια κίνηση που δεν είναι ενταγμένη στη λογική της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού, δεν έχει σχέση με «αρπαχτές» και εμπνεύσεις «πριγκιπισσών»!!!

Η ΚΕΠΑ επιτέλους κάνει το αυτονόητο! Απευθύνεται στο πολιτιστικό δυναμικό της πόλης, της περιοχής… Σε όλο αυτό το δυναμικό που τόσα χρόνια ήταν ο «φτωχός συγγενής»… Αυτό το δυναμικό που δεν υπήρχε για το «πριγκιπάτο» της διαχείρισης προκλητικών κονδυλίων…

Ποσά-πρόκληση για κάλυψη μόνο περιφερειακών δαπανών για εκδηλώσεις «φαντασμαγορίας» και ταυτόχρονος μαρασμός του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού που είχε μετατραπεί σε «επαίτης» και «υποτακτικός» του πολιτιστικού «κομισαριάτου»…

Επιτέλους ανοίγουν οι πόρτες του «άβατου» για να μπει καθαρός αέρας, για φρέσκιες ιδέες, για ουσιαστική πολιτιστική ανάσα!!!!

Επιτέλους φως!!!!

 

Τι λέει η ανακοίνωση της ΚΕΠΑ:

Διαβαστε εδώ:

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Πρόσκληση μεμονωμένων καλλιτεχνών για υποβολή προτάσεων με στόχο τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές δράσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ