Το Σέλι στα χιόνια και ο «Πολίτης Γιώργος Φαρσαρώτος»! – Όλο το υλικό σε φωτογραφίες και βίντεο

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολίτης, ένας άνθρωπος, με ανιδιοτέλεια, διάθεση για προσφορά και μεράκι συμβάλει με μοναδικό τρόπο στην αντιμετώπιση καταστάσεων…

Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για τον Γιώργο Φαρσαρώτο.  Τον άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια ταυτίστηκε με ό,τι έχει να κάνει με το Σέλι! 

Το προφίλ του δεν είναι απλά ένα άμεσο, έγκυρο και διαρκές «παρατηρητήριο», αλλά αποτελεί και «θησαυρό» στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας.

Ακόμη μια φορά ο Γιώργος Φαρσαρώτος, στις εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή στην αρχή της εβδομάδας, από το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2022, αποτέλεσε τον φάρο της ενημέρωσης . Οι πληροφορίες που μετέδιδε ήταν ζωτικής σημασίας για τη δοκιμαζόμενη από τις καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα, περιοχή.

Με μεράκι και αυταπάρνηση μάχιμου ρεπόρτερ, έφτασε στα πιο δύσκολα και απρόσιτα σημεία και με σύντομα, αλλά περιεκτικά δημοσιεύματα, μοναδικές φωτογραφίες και βίντεο,  μετέδιδε την κατάσταση που επικρατούσε. Ταυτόχρονα μετέφερε κοινωνικά ζητήματα, όπως τη μεταφορά κατοίκων και αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, όπως η προμήθεια φαρμάκων, ακόμη και στο διάστημα που το Σέλι είχε βυθιστεί στο σκοτάδι….

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε αποτελούν πολύτιμο και μάλλον μοναδικό υλικό αποτύπωσης της κατάστασης των ημερών.

Σε συνθήκες που ήταν αδύνατη ακόμη και η ιδέα προσέγγισης της περιοχής, ο Γιώργος Φαρσαρώτος έδινε εικόνα από την πρώτη γραμμή. 

Το υλικό που δημοσίευσε, «κόσμησε» διάφορα ρεπορτάζ, που σε κάποιες περιπτώσεις «ξέχασαν» να αναφέρουν  - για λόγους στοιχειώδους σεβασμού και δεοντολογίας  -  την πηγή.  «Ξέχασαν» να αναφέρουν ότι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και τα μοναδικά βίντεο ήταν δουλειά ενός ανθρώπου σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες …

Δε θα μπούμε στη λογική των κρίσεων… Σαν μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς, συγκεντρώσαμε και δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε ο κ. Φαρσαρώτος. 

Υλικό που ήταν αδύνατο αν υπάρχει χωρίς το δικό του μεράκι και τη διάθεση.  Τα μεμονωμένα βίντεο τα συγκεντρώσαμε όλα σε ένα ενιαίο…

Γνωρίζοντας το χαρακτήρα και τη σεμνότητά του,  ξέρουμε ότι  θεωρεί αυτονόητο αυτό που προσέφερε. 

Εμείς πάντως, ως ελάχιστη αναγνώριση, οφείλουμε να εξάρουμε το έργο αι την προσφορά του. 

Χαιρετίζουμε τον «Πολίτη Φαρσαρώτο»

 

Σέλι - Η μάχη με τα χιόνια - Τα βίντεο του George Farsarotos (10 έως 14/1/2022) 

 

Φωτογραφίες θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίτλο..

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ